2014-12-09 10:56:03
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άνοιξαν ΜΟΥΜΙΑ 2.500 ετών! Δείτε τι βρήκαν μέσα... [photos+video]
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από το Μουσείο... του Σικάγο, όπου ανοίχτηκε μια αιγυπτιακή σαρκοφάγος 2.500 ετών.

Η μούμια, που βρίσκεται στο μουσείο του Σικάγο από το 1920, ανήκει σε ένα 14χρονο αγόρι, γιο ιερέα της εποχής εκείνης, το οποίο πέθανε -για άγνωστο λόγο- περίπου 500 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού. 

Αν ζούσε, θα γινόταν και αυτός ιερέας, όπως ο πατέρας του. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα χρώματα στο σάβανο αλλά και στη σαρκοφάγο.

Η σορός του αγοριού βρισκόταν μέσα στην πλούσια σε διακόσμηση σαρκοφάγο η οποία ανοίχτηκε τώρα, αλλά εξακολουθεί να παραμένει τυλιγμένη με το ύφασμα που είχε τοποθετηθεί τότε (και τώρα έχει μετατραπεί σε κιτρινωπά κουρέλια) και θα συνεχίσει για αρκετό διάστημα ακόμη, καθώς οι επιστήμονες αδυνατούν να βγάλουν το χρυσό ζωγραφισμένο σάβανο από το πρόσωπό του, φοβούμενοι ότι η σορός θα μετατραπεί αμέσως σε... σκόνη.


Ετσι, τα δάχτυλα των ποδιών του 14χρονου αγοριού παραμένουν το μόνο μέρος του σώματός του που είναι σε κοινή θέα.

Τώρα οι ερευνητές με διάφορους τρόπους προσπαθούν να σηκώσουν το καπάκι της σαρκοφάγου χωρίς να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο λείψανο.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να προχωρήσουν τώρα στην αποκάλυψη του λειψάνου, αφού η συγκεκριμένη μούμια θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί πλήρως ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να ταξιδέψει μέχρι το Λος Αντζελες, για την έκθεση «Μούμιες: Εικόνες της μετά θάνατον ζωής».
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ