2014-12-10 22:38:45
Φωτογραφία για Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους στη Γαλλία
Ένα εκπαιδευτικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα σε περιοχή της κεντρικής Γαλλίας, σε ένα κτίριο που στεγάζει ένα κέντρο για ασθενείς με ειδικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του τουλάχιστον 1 άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 4 στο έδαφος, σύμφωνα με έναν αρχικό απολογισμό των αρχών.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ενός Alphajet, πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης των καθισμάτων τους και να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, και αργότερα τους περισυνέλεξαν οι ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με την χωροφυλακή.

Το δυστύχημα, που οφείλεται σε μία «τεχνική βλάβη» σημειώθηκε γύρω στις 17:30 ώρα Γαλλίας (18:30 ώρα Ελλάδας) στο Βουβρέ, κοντά στην Τουρ, διευκρίνισε ο σμήναρχος Ζαν Πασκάλ Μπρετόν.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων με ειδικές ανάγκες, που μπορεί να φιλοξενήσει 88 ασθενείς και 47 για ημερήσια νοσηλεία, όμως δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου τη στιγμή του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με έναν αρχικό απολογισμό των τοπικών αρχών, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 4 τραυματίστηκαν. Δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασης των τραυματιών.

Το κτίριο αυτό είναι απομονωμένο και βρίσκεται στη μέση μιας πεδιάδας σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από τα ανατολικά του Τουρ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ