2014-12-11 06:36:05
Φωτογραφία για Ν. Φλώρος: «Ένιωσα μοναξιά στα εγκαίνια της έκθεσή μου στη Ρωσία. Δεν ήταν κανείς από την Ελλάδα»
Στην εκπομπή «ΣΚΑΪ τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου φιλοξενήθηκε ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος Αρχικά, μίλησε για τη μεγάλη του έκθεση στο Ναό του Ισαάκ της Ρωσίας, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, με την παρουσιάστρια να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τα υλικά που χρησιμοποιεί ο Νίκος Φλώρος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης, ο Αρκάς καλλιτέχνης είπε μεγάλες αλήθειες, αναφέροντας ότι «Η Ελλάδα έχει ένα χαρτί στα χεριά της που δεν το έχει αξιοποιήσει σωστά, τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός έχει μεγάλη δύναμη και μπορούν οι πολιτικοί μας να τον χρησιμοποιήσουν για να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας που βάλλεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως».

Στη συνέχεια δήλωσε υπερήφανος για την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο ότι «ασχετα αν η Ελλάδα δεν είναι στο πλευρό μου, στα εγκαίνια αισθάνθηκα μοναξιά, διότι δεν ήρθαν από την Ελλάδα κάποιοι άνθρωποι. Εγώ σε όλες μου τις εκθέσεις πάντα καλώ πρόσωπα σε πολιτικές θέσεις για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το βήμα και να προβάλλουν την Ελλάδα. Είναι θλιβερό».


«Ο πολιτισμός της Ελλάδας κρύβει ... χρυσό»! Εμείς οι Έλληνες έχουμε πλούτο σε όλα μας. Στο πνεύμα μας, στο ταλέντο μας, στην ομορφιά μας και στην ψυχή μας! Αναρωτιέμαι λοιπόν για άλλη μια φορά... Γιατί αυτοί που έχουν στα χέρια τους την Ελλάδα, διοικώντας τη, δεν το βλέπουν και ίσως το υποτιμούν; Σίγουρα ο κόσμος στερείται τα απαραίτητα.. Όμως ο πολιτισμός μπορεί να μάς κάνει υπερήφανους, να φέρει ξανά την Ελλάδα ψηλά!

Τελικά, μήπως η Ελλάδα τρώει μόνη της τα παιδιά της;

Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Νίκο Φλώρο για την επιμονή του αλλά και τα αξιοθαύμαστα έργα τέχνης!
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ