2014-12-12 18:19:45
Φωτογραφία για Δείτε βίντεο από τα επεισόδια που έγιναν σήμερα στην Ιταλία
Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο περιθώριο των κινητοποιήσεων της σημερινής οκτάωρης στάσης εργασίας που προκήρυξαν τα συνδικάτα Cgil και Uil Μέλη αριστερών «κοινωνικών κέντρων» και ομάδες φοιτητών αποσπάστηκαν από την πορεία των συνδικάτων και πέταξαν καπνογόνα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση γκλομπ.

«Αφήστε μας να περάσουμε, πηγαίνετε στην Ρώμη να βρείτε τους διεφθαρμένους», ήταν το σύνθημα που επανέλαβαν με μεγαλύτερη έμφαση οι φοιτητές στο Τορίνο.

Στο Μιλάνο οι συμπλοκές σημειώθηκαν μπροστά από τον κεντρικό σταθμό της πόλης, όπου μια περιορισμένη ομάδα διαδηλωτών, κάποιοι από τους οποίους με μαύρες φόρμες και καλυμμένο το πρόσωπο, συγκρούσθηκε με την αστυνομία. Οι μεν με ξύλα, οι δε με γκλομπ.

Παράλληλα, δέκα περίπου φοιτητές, κατάφεραν να πηδήξουν τα κιγκλιδώματα και να φτάσουν στην έδρα της περιφέρειας της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου, στην οποία, στο παρελθόν, ξέσπασε σειρά σκανδάλων κακοδιαχείρισης και υπεξαιρέσεων.

Στην Ρώμη, σημειώθηκαν συμπλοκές αστυνομικών με μέλη του κινήματος για το δικαίωμα στην στέγη, μπροστά σε κτήριο που έχουν καταλάβει άτομα τα οποία δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να ανταπεξέλθουν στα ενοίκια της ελεύθερης αγοράς.

Τα ιταλικά συνδικάτα επισημαίνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών πήρε μέρος στις πενήντα τέσσερις κινητοποιήσεις, σε άλλες τόσες ιταλικές πόλεις, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ