2014-12-12 21:04:24
Φωτογραφία για Εθνικής σημασίας το έργο των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών
Γράφει ο Πρόεδρος

ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΝΤΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΦΕΔΡΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (Π.Ζ)

Μέλη των ΣΕΑΝ είναι οι Εφεδροι σε εφεδρεία Αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που ελεύθερα και με δική τους προαίρεση επιθυμούν να γίνουν μέλη τους και εγγράφονται στον οικείο Σύνδεσμο του νομού που κατοικούν.    

                           Οι σκοποί των ΣΕΑΝ είναι οι εξής :

Η ενημέρωση των Εφέδρων σε εφεδρεία Αξιωματικών στις τεχνολογικές εξελίξεις στις Ενοπλες Δυνάμεις από την εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και στις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και ηγεσίας.

Η βελτίωση της ετοιμότητας των Εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης.

Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και η επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής τους εξύψωσης.


Η διατήρηση της επαφής τους με τις Ενοπλες Δυνάμεις.

      Με δεδομένο το γεγονός ότι οι ΣΕΑΝ δεν επιχορηγούνται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και ότι τα διοικητικά τους συμβούλια είναι αιρετά και άμισθα,επιτελούν το Εθνικής σημασίας έργο τους με επιτυχία χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα αναποτελεσματικότητας και δυσλειτουργίας τους.

Οι ΣΕΑΝ επιτελούν το κοινωνικό έργο του Εφεδρικού Κινήματος με απώτερο σκοπό την διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος και την δημιουργία ενότητας μεταξύ στρατού και λαού. Ενόψει δε και της λειτουργίας του θεσμού της "παλλαϊκής άμυνας" ,υπάρχει έντονη η ανάγκη διατήρησης ενός διευρυμένου(54 Σύνδεσμοι) και δυναμωμένου Εφεδρικού Κινήματος(35.000Μέλη), πράγμα που εχει  εξασφαλισθεί  με τους ΣΕΑΝ για τους εφ.Αξιωματικούς της Πατρίδας μας.

         Η καθιερωμένη, από το 1982, πρακτική τους ΣΕΑΝ να φέρουν μορφή ΝΠΔΔ, έχει δημιουργήσει μια ιστορική συνέχεια για το Εφεδρικό Κίνημα και έχει αποδείξει τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά του με αυτή την μορφή.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ