2014-12-14 11:23:23
Φωτογραφία για Λακκοτρύπης: Εντός του Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα στον Ονασαγόρα
Οι τουρκικές προκλήσεις και απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία προχωρεί κανονικά στους σχεδιασμούς της δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε χαιρετισμό στην παρουσίαση της μελέτης.

"Οι νέες ρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου"  που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το μέγεθος της παραβατικότητας της Τουρκίας καταδεικνύεται από τη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα κατασκευάσουν ή θα αγοράσουν δική τους πλατφόρμα δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης.

Αυτό δείχνει, είπε, ότι καμία εταιρεία δεν θέλει να ενοικιάσει πλατφόρμα στην Τουρκία ή να συμμετέχει στις παραβιάσεις της. Για τη γεώτρηση της ΕΝΙ-ΚΟGAS στο τεμάχιο Ονασαγόρας ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι προχωρεί παρά τις κάποιες τεχνικές δυσκολίες, που υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, λόγω υψηλών πιέσεων στο βυθό.

Εντός Δεκεμβρίου, είπε, αναμένονται τα αποτελέσματα της γεώτρησης. Ο κ. Λακκοτρύπης ανακοίνωσε, εξάλλου, πως άρχισε, ήδη, ο προγραμματισμός για τη δεύτερη γεώτρηση και τη μετακίνηση της πλατφόρμας στα τεμάχια 2, 3 και 9.
energy press
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ