2014-12-15 21:19:19
Φωτογραφία για ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο... ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ!
Με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και μεγαλωμένος στον Πειραιά κουβαλάει μέσα του την κουλτούρα του κοσμοπολίτη και του αλήτη. Συνδυασμός που συντέλεσε στο να εξελιχθεί ο Νίκος Γέμελος σε αυτό που είναι σήμερα. Κορυφαίος Έλληνας και παγκοσμίως αναγνωρισμένος προπονητής.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα δεν ξέραμε για τον προπονητή των επιτυχιών! Τον προπονητή του Θρύλου! Σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του:

Γεννήθηκε στις 19 Mαΐου το 1968 στην Αγία Σοφία, παλιά συνοικεία του Πειραιά, που την έστησαν οι διωγμένοι της Πόλης. Εκεί διατηρούσε ο πατέρας του την οικογενειακή επιχείρηση. Χασάπης ο κυρ Αναστάσης και δεν αστειευότανε. Παρότι ο μικρός Νικόλας ήταν ατίθασος και ήθελε να είναι μέσα σ' όλα, μπροστά στον πατέρα στεκότανε σούζα! Άριστος μαθητής στο σχολείο, ευτυχώς από νωρίς, μόλις στα 4, τα ατέλειωτα αποθέματα ενέργειας τα εκτόνωσε στις πισίνες. Μεγάλωσε βλέπετε έχοντας πρότυπο τον «Μπέμπη», Δημήτρη Καρύδη, τον κολυμβητή που έσπασε τον φράγμα του ενός λεπτού στα 100 μ. ελεύθερο και πεταλούδα.


Εξαιρετικός κολυμβητής με παρουσίες σε τελικούς, έμελλε όμως να γράψει και να συνεχίζει να γράφει ιστορία ως προπονητής. Το 1986 αποχωρεί από την αγωνιστική δράση για να αναλάβει το 1992 ως βοηθός προπονητή στην αγαπημένη του ομάδα τον Ολυμπιακό. Έχει αυτιά και μάτια ανοικτά και ρουφά σαν σφουγγάρι, όσα περισσότερα μπορεί από τους Ρώσους προπονητές των Ερυθρολεύκων. Πέντε χρόνια μετά αναλαμβάνει πρώτος προπονητής και έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ πρωτάθλημα!

Το πεπρωμένο του όμως, είχε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες γραμμένες. Έτσι, το 1999 του φέρνει από την Κέρκυρα τον Σπύρο Γιαννιώτη και οι δυο τους φτάνουν σε επιτυχίες πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, 7η θέση στους Ολυμπιακούς της Αθήνας στα 1.500 μ. (πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων), δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια ανοικτής θαλάσσης και 4η θέση το 2012 στους Αγώνες του Λονδίνου.

Οι επιδόσεις των αθλητών του αποτελούν διαφήμιση της δουλειάς του και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα του ζητά να ενταχθεί στο δυναμικό του. Αρνείται. Προτιμά να μείνει στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό και στο σχολείο όπου διδάσκει ως καθηγητής φυσικής αγωγής.

Φυσικά, δεν ήταν η μόνη «πόρτα» που έριξε, αφού στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αρνείται να αναλάβει τις ακαδημίες κολύμβησης του Πανιωνίου, επί προεδρίας του πανίσχυρου Κωνσταντίνου Τσακίρη. Πέρυσι δε, ούτε τα πετροδόλαρα που άπλωσαν στα πόδια τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατάφεραν να τον πείσουν να εγκαταλείψει τις μεγάλες του αγάπες.

Μάγκας του... αλμυρού νερού

Το 2006 ο Γέμελος αποφασίζει να ρίξει τον Σπύρο στα βαθιά. Κυριολεκτικά. Σταματούν τις προπονήσεις στην πισίνα και αρχίζουν στη θάλασσα, αφού ο... ξεροκέφαλος Κωνσταντινοπολίτης βάζει στο μυαλό του ότι θέλει η Ελλάδα να αποκτήσει παράδοση στην ανοιχτή θάλασσα: «Μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα που βρέχεται από θάλασσα από παντού, δεν μπορεί να μην έχει παράδοση και στην ανοιχτή θάλασσα». Παράδοση δεν υπήρχε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Νίκο Γέμελο να τη δημιουργήσει, με τον Γιαννιώτη να κερδίζει ότι μετάλλιο υπάρχει, εκτός από το Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον... αφού στόχος είναι να το πετύχει στο Ρίο.

Γέμελος και Γιαννιώτης δεν ενώνονται πια από μία απλή σχέση προπονητή - αθλητή, αλλά πλέον είναι κουμπάροι, συνέταιροι και φίλοι.

Ο Νίκος Γέμελος πάντρεψε την Ισμήνη και τον Σπύρο και ο τελευταίος βάπτισε το τέταρτο παιδί του προπονητή του με τη δεύτερη σύζυγο του Αλεξάνδρα Γκικάκη.

Σε ότι αφορά την επαγγελματική συνεργασία, οι δυο τους τον τελευταίο χρόνο διατηρούν το Swimm Academy στα νότια προάστια.

Το νέο στοίχημα του Νίκου Γέμελου ακούει στο όνομα Τόλης Χρήστου. Ο πιτσιρικάς έχει φόντα για τεράστιες διακρίσεις, αρκεί να λάβει κανείς υπόψιν ότι φέτος για πρώτη φορά Ελληνας κολυμβητής κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία εφήβων στο ύπτιο!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ