2014-12-16 06:36:06
Φωτογραφία για Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου την Τετάρτη
Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών ν. Μαγνησίας, μαζί με τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα την παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στην οποία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας «ΑΝΟΔΙΚΗ Ε.Π.Ε.» που δεσμεύτηκε ότι μέχρι και τις 13:30, θα καταβληθούν οι αποδοχές ενός μήνα. Τελικά η εταιρία δεν είχε καταβάλει αυτά τα χρήματα μέχρι αργά το απόγευμα. Για ακόμη μία φορά η εταιρία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.

Συνέχισαν οι καθαρίστριες μαζί με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Σωματείου, κάνοντας  παρέμβαση στον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για να απαιτήσουν να πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν στο δημόσιο νοσοκομείο, για την κατάσταση της καθαριότητας και της υγιεινής των ασθενών, για την απλήρωτη εργασία, για τις απολύσεις καθαριστριών και γενικά για την σημερινή τραγική κατάσταση που επικρατεί και έχει επιβάλει η ανάδοχη εταιρεία καθαρισμού στις καθαρίστριες.


Να δεσμευτεί ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις του Σωματείου: να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να παρθούν πίσω οι καταχρηστικές απολύσεις, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Θα ζητήσουν ακόμη την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και να σταματήσουν οι απαράδεκτες εργολαβικές σχέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο του Νομού.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης και με προφορικές υποσχέσεις που δόθηκαν από τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου, ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην καινούρια εργολαβική εταιρία καθαρισμού και θα παρέμβουν στην εταιρία «ΑΝΟΔΙΚΗ Ε.Π.Ε.» για να εξασφαλίσουν την καταβολή των δεδουλευμένων πριν την λήξη της σύμβασης με το Νοσοκομείο Βόλου.

Οι καθαρίστριες και η Διοίκηση του Σωματείου δεν πείστηκαν με τις προφορικές υποσχέσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους και μετά από την μη τήρηση της υπόσχεσης για την σημερινή καταβολή των δεδουλευμένων ενός μήνα, προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης που πάρθηκε την Παρασκευή 12/12 στο Ε.Κ.Β. για 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 17/12/2014 ημέρα Τετάρτη.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, καλεί τις εργαζόμενες της καθαριότητας του Νοσοκομείου Βόλου να οργανώσουν τον αγώνα τους από κάτω, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το νοσοκομείο Βόλου και να απαιτήσουμε, όλοι μαζί:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

2) Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

3) Να παρθούν πίσω οι καταχρηστικές απολύσεις και να μην γίνει, καμία απόλυση.

4) Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία                                                                                                                    

5) Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 8ωρο - 5ημερο - 40ωρο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ