2014-12-16 13:57:43
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος για να κατέβει στις εκλογές
Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει εντός της ημέρας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος.

Σύμωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι λόγοι της παραίτησης του κ. Σιμόπουλου δεν είναι άλλοι από την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητά σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Το who is who του ΣιμόπουλουΤο who is who του Σιμόπουλου

Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα που έχει αναρτηθεί στην προσωπική του σελίδα, ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959.

Αποφοίτησε από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 1985, ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού. Υπήρξε συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών κυρίως έργων στην Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Ιωνικής Εστίας.


Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων– Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξε επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής του Α.Μ.Π.Ν.Σ. Τρίτων Βόλβης και θήτευσε ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων ΠΑΟΔ και Μακεδονικός.

Διετέλεσε, επίσης, Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του ανασυσταθέντος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου και έχει ένα γιο, τον Γιώργο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ