2014-12-16 18:53:11
Φωτογραφία για Προσοχή στις διαδικτυακές...ευκαιρίες για φθηνά ενοίκια σε σαλέ και σπίτια ενόψει Χριστουγέννων
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπιστεί αγγελίες στο internet με απατηλό - παραπλανητικό περιεχόμενο, για δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών από ιδιώτη σε ιδιώτη.

Οι απατεώνες δελεάζουν με πολύ χαμηλές τιμές είτε για ακίνητα στο εξωτερικό, είτε και στην Ελλάδα και ζητούν προκαταβολή, συνήθως μέσω εταιριών κούριερ και όχι με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε κάποιες πληροφορίες προσπαθούν να αρπάξουν και τα στοιχεία των θυμάτων ζητώντας λεπτομέρειες όπως ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ. κ.λπ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά στους πολίτες να διασταυρώνουν τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου αγγελιοδότη και μέσω δεύτερης πηγής ή του τηλεφωνικού καταλόγου.

Να διασταυρώνεται – επιβεβαιώνεται η φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.

Να αξιολογούνται προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες μέσω διαδικτύου ή σε σχετικά e-mail και να δίδεται προσοχή εάν υπάρχουν ανορθογραφίες ή κάποια διεύθυνση e-mail που δεν αναφέρει το όνομα της εταιρείας ή του αγγελιοδότη.


Ακόμη να παρατηρείται εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, καθώς αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία.

Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσύνδεσμοι (links) όταν ελέγχονται οι πηγές των διαδικτυακών αγγελιών.

Επίσης, θα πρέπει να δίδεται προσοχή σε μία άλλη μορφή απάτης, που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση), η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε «απομιμήσεις», με σκοπό την κλοπή προσωπικών τους στοιχείων.

Να δημιουργείται εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας άλλος λογαριασμός για όλες τις μη προσωπικές επικοινωνίες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ