2014-12-16 22:04:18
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Eurojust
Με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ) εγκρίθηκε... επί της αρχής, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο προσαρμόζεται στο εθνικό δίκαιο η κοινοτική απόφαση για την ενίσχυση της Eurojust (Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας) προκειμένου να βελτιωθούν τα μέτρα καταπολέμησης των σοβαρών μορφών εγκλήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ενημέρωσε για τις σχετικές αποφάσεις - πλαίσιο της ΕΕ και τόνισε πως ενδυναμώνεται ο επιχειρησιακός ρόλος των εθνικών αντιπροσώπων δικαστών και εισαγγελέων από όλα τα κράτη - μέλη στη δίωξη του διασυνοριακού εγκλήματος.

Οι εισηγητές της ΝΔ Γ. Βλαχογιάννης και του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος χαιρέτισαν το νομοσχέδιο, ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) ζήτησε να εξετασθεί το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ) αν και συμφώνησε επί της αρχής, επιφυλάχθηκε να δει το τελικό κείμενο.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» και χαρακτήρισε «μνημείο ανευθυνότητας» το νομοσχέδιο, επειδή δεν εναρμονίζεται καν με τα πρόσφατα συναφή εθνικά νομοθετήματα, ενώ δεν έχει προγραμματισθεί η ακρόαση φορέων, του Έλληνα εισαγγελέα, ή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Καταψηφίζοντας επί της αρχής από το ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής έκανε λόγο για ένα αντιδραστικό εργαλείο που στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή των λαϊκών αγώνων…

Επιφύλαξη εξέφρασε ο Δ. Κουκούτσης εκ μέρους της ΧΑ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ