2014-12-17 13:06:05
Φωτογραφία για Καταβάλλεται στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα κατατεθεί από βδομάδα η νέα δόση του επιδόματος θέρμανσης Αυτή τη φορά τα 45 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν:

Όσοι υπέβαλαν αίτηση για προκαταβολή την οποία και δεν έχουν εισπράξει ακόμη,

Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης (συνεπώς θα εισπράξουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος).

Σημειώνεται πάντως, ότι μόλις το 8% των αιτήσεων για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης έχει απορρίψει το υπουργείο Οικονομικών, με τη διαδικασία να κινείται εντός χρονοδιαγράμματος.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έχει δεχθεί από τις 21 Οκτωβρίου 825.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης και εξ αυτών έχουν εγκριθεί οι 757.000.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τόσο το ύψος της πρώτης καταβολής επιδόματος θέρμανσης όσο και ο αριθμός των δικαιούχων είναι διπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο πιστοποιώντας, κατά το υπουργείο Οικονομικών, την ορθότητα της επιλογής μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30%.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου. Η μέγιστη ποσότητα λίτρων για την οποία χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σπιτιού στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ