2014-12-17 16:28:42
Φωτογραφία για ΦΡΙΚΗ: Ανήλικος τζιχαντιστής μας κάνει μαθήματα αποκεφαλισμού [photos]
Μαθήματα... αποκεφαλισμού παραδίδει ένα ανήλικο αγοράκι, που εμφανίζεται σε... φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ο μικρός τζιχαντιστής, αναπαριστά τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το e-typos.com, οι φωτογραφίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύονταν και από ένα ανατριχιαστικό σχόλιο:«Μάθετε τα παιδιά σας να κόβουν λαιμούς και αύριο θα υπάρχουν πολλά σάπια κεφάλια».

Στην πρώτη εικόνα, ένα παιδί που φοράει μαύρη κουκούλα πάνω από το πρόσωπό του κρατάει μια κούκλα στο ένα χέρι και ένα μεγάλο μαχαίρι στο άλλο. Στην αμέσως επόμενη φωτογραφία, η κούκλα με την πορτοκαλί φόρμα κείτεται αποκεφαλισμένη στο πάτωμα, με το μαχαίρι ξαπλωμένο πάνω από το σώμα της και το λαιμό βαμμένο με κόκκινη μπογιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα International Business Times, οι εικόνες αυτές αναρτήθηκαν στο Twitter από έναν υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους και υπολογίζεται ότι απεικονίζουν ένα παιδί ηλικίας οκτώ έως δέκα ετών.

Η εμφάνισή τους ενισχύει την ανησυχία κυβερνήσεων αλλά και ομάδων προστασίας παιδιών, που φοβούνται ότι ανήλικοι προσηλυτίζονται από τους μαχητές μέσω κοινωνικών δικτύων. Σύμφωνα με πληροφορίες, Βρετανοί τζιχαντιστές χρησιμοποιούν εφαρμογές έξυπνων κινητών τηλεφώνων και διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων για να πείσουν παιδιά και έφηβους να τους ακολουθήσουν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ