2014-12-17 21:40:34
Φωτογραφία για ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ... «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0 *VIDEOS*
Ο Ολυμπιακός «έπαιξε» με τη φωτιά, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο χάρη σε δύο γκολ του Μήτρογλου και συνεχίζει το ...πρέσινγκ στον ΠΑΟΚ.

Ένας μέτριος Ολυμπιακός χωρίς φαντασία επιθετικά και... επιρρεπής στο αμυντικό λάθος, αγχώθηκε απέναντι στον Πανιώνιο και χρειάστηκε ο Μήτρογλου να πάρει... τ' όπλο του για να καθαρίσει.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (36', 90') ο διεθνής επιθετικός έκρινε την αναμέτρηση, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη, να επιστρέφουν στις νίκες στο Καραϊσκάκη και στο -1 από τον ΠΑΟΚ αλλά να μην πείθουν ιδιαίτερα για άλλη μια φορά με την εμφάνισή τους και να ακούν και λίγη... γκρίνια από τον κόσμο.

Μαχητικοί οι «κυανέρυθροι» στο δεύτερο μέρος, με τον Ιμπαγάσα να επευφημείται από το λαό του Θρύλου και από την άλλη τον Ερίκ Αμπιντάλ να αποχαιρετά τον Ολυμπιακό, δίνοντας το τελευταίο του παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.


Στα καθαρά αγωνιστικά Μια πειστική εμφάνιση είναι πάντα το ζητούμενο στον Ολυμπιακό. Σήμερα όμως αυτό που ήθελε περισσότερο ήταν τη νίκη για να «μαζέψει» τη διαφορά από την κορυφή.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι όμως, συνάντησε κλειστή άμυνα, με τον Πανιώνιο να πρεσάρει με 2-3 παίκτες στα μαρκαρίσματα και παράλληλα να κρατά κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του. Συνάντησε επίσης την ίδια αδυναμία να περιορίσει μια κόντρα επίθεση, με τον Πανιώνιο μοναδική περίπτωση που βγήκε μπροστά με αξιώσεις, να απειλεί με τον Μπουμάλ, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα.

Σε μια ανύποπτη φάση, ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμό τον Μποτία (μπήκεστη θέση του ο Σιόβας), είχε όμως στη σύνθεσή του, τον πιο... ορεξάτο Αμπιντάλ στην τελευταία του εμφάνιση στο «Καραϊσκάκη». Επιθετικά οι περισσότερες ενέργειές του ξεκινούσαν από τα πόδια του Τσόρι που ηγήθηκε των προσπαθειών των ερυθρόλευκων.

Και με μπαλιά πάρε-βάλε έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, όμως ο διεθνής επιθετικός -που βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι- την σπατάλησε. Δεν έπραξε όμως το ίδιο λίγο αργότερα από ίδια θέση, με τον Σιόβα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον ίδιο από κοντά να μην δυσκολεύεται να δώσει το προβάδισμα.

Κι ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ οι παίκτες του Μίτσελ έδειξαν να... ζορίζονται. Ο Ολυμπιακό συέχισε να μην έχει φαντασία στην επίθεση. Να μην παίρνει το κάτι παραπάνω από προσωπικές ενέργειες και παράλληλα να μην αποφεύγει το εύκολο λάθος μεσοαμυντικά. Κάτι που θα μπορούσε να του στοιχήσει, όμως ο Ρομπέρτο στάθηκε για ακόμα μια φορά στο ύψος του.

Ο κόσμος γκρίνιαξε από την πλευρά του, βλέποντας την ομάδα να παίζει (και αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη) με τη φωτιά. Και τότε πήρε ξανά το... όπλο του ο "πιστολέρο" και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ καθάρισε για τον Ολυμπιακό στο φινάλε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία (28’ Σιόβας), Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (87’ Φορτούνης), Τσόρι, Αφελάι (62’ Ντοσεβί), Μήτρογλου.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (62’ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (84’ Σμυρλής), Σιώπης (75’ Βούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Γιάννου.

Δείτε το γκολ του Μήτρογλου για το 1-0:

Και για το 2-0:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ