2014-12-18 12:00:04
Φωτογραφία για ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΑΡΟΓΙΟ ΣΕ... ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΘΟΣ!
Ο Κάρλος Αρόγιο είναι ο ιθύνων νους της φετινής Γαλατάσαραϊ και λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό μίλησε στο Euroleague Greece

Αναλυτικά Διανύοντας την τρίτη σεζόν του με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ ο Κάρλος Αρόγιο έχει θυμίσει στο ευρωπαϊκό κοινό τους λόγους για τους οποίους κατάφερε επί 9 χρόνια να βρίσκεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ. Οι Τούρκοι υποδέχονται σε λίγες ώρες (Πέμπτη, 20.00) τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που είναι χωρίς αύριο γι αυτούς, καθώς σε περίπτωση ήττας αποχαιρετούν κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση (χρειάζονται νίκη δική τους και ήττα της Νεπτούνας από τη Βαλένθια). Ο ακρογωνιαίος λίθος της Γαλατάσαραϊ μίλησε για το σημερινό αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Σπανούλη, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο αξίζει να "θαυμάζεις για το πάθος που βγάζει".

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε κι η Γαλατάσαραϊ χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στην επόμενη φάση;


"Δεν πιστεύω στις δικαιολογίες, όμως η ομάδα μας είχε να ασχοληθεί με κάποιες ατυχείς καταστάσεις που δεν της επέτρεψαν να αναπτύξει την απαιτούμενη χημεία. Όταν έχεις μία ομάδα με σχετικά νέους παίκτες χρειάζεται χρόνος για να γίνουν σύνολο. Εμείς χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες μας με τραυματισμό στην πιο κρίσιμη καμπή της πρώτης φάσης. Ακόμα και τώρα που υπάρχει ευκαιρία να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16, από την ομάδα θα απουσιάζουν 3 παίκτες (Τζαβάι, Βουγιούκας, Αραντόρι), οι οποίοι αποχώρησαν πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι μαζί μας αυτοί οι παίκτες σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μας δώσει την πρόκριση. Όπως και να έχει, όμως, εγώ παραμένω αισιόδοξος".

Πώς βλέπεις το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την κόντρα σου με τον Βασίλη Σπανούλη;

"Σίγουρα θα παίξουμε με μεγάλη υπερηφάνεια. Πιστεύω στην ομάδα μας και στο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ μας. Θα είναι ένας αγώνας χωρίς αύριο!

Όσον αφορά τον Βασίλη, τον σέβομαι πάρα πολύ και το ξέρει. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης".

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σου για το ΤΟΡ 16;

"Πραγματικά δεν έχω εκτιμήσεις γιατί αυτή τη στιγμή προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτά που πρέπει να κάνουμε ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση".

Έχοντας παίξει στο ΝΒΑ και στην Euroleague θα μπορούσες να συγκρίνεις τις δύο διοργανώσεις;

"Σιχαίνομαι τις συγκρίσεις, όμως θα μπορούσα να πω ότι το ΝΒΑ και το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι τόσο διαφορετικά όσο η μέρα με τη νύχτα".

Ποιοι ήταν οι λόγοι που επέλεξες να συνεχίσεις για 3η σεζόν στην Γαλατάσαραϊ και ποιοι είναι οι στόχοι που θέτεις σε προσωπικό επίπεδο;

"Είναι πολύ απλό. Η Γαλατάσαραϊ που έδωσε την δυνατότητα να είμαι ο Κάρλος Αρόγιο. Έχουν δείξει σεβασμό και πίστη σε αυτό που αντιπροσωπεύω ως παίκτης κι ο ως άνθρωπος. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά πριν απαντήσω θετικά κι επιστρέψω στην Τουρκία. Τρέφω μεγάλο σεβασμό σε αυτόν τον σύλλογο και στους φιλάθλους τους. Είναι η οικογένεια μου τα τελευταία 3 χρόνια και θα έχουν για πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.

Αναφορικά με τους στόχους μου νιώθω ότι ακόμα έχω πάρα πολλά να πετύχω. Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τις επιτυχίες μέχρι να αποσυρθώ από το παιχνίδι".

"Από τα καλύτερα παγκοσμίως το ελληνικό μπάσκετ"

Έχεις αγωνιστεί πολλές φορές κόντρα σε ελληνικές ομάδες αλλά και στην Εθνική Ελλάδος. Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

"Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικό και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Οι παίκτες παίζουν μαζί, παίζουν έξυπνα και παίζουν πάντα για να κερδίσουν! Πρέπει ο καθένας να θαυμάζει το πάθος που βγάζουν"!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ