2014-12-18 17:04:48
Φωτογραφία για Υπoυργείο Εργασίας: Η ανεργία αποκλιμακώνεται πλέον σταθερά
Η απασχόληση αυξάνεται συνεχώς και η ανεργία αποκλιμακώνεται πλέον σταθερά, σύμφωνα με... το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας το οποίο, σχολιάζοντας τα νέα στοιχειά της ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση της ανεργίας στο 25,5% κατά το γ΄ τρίμηνο, κάνει λόγο για ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα «μιας εργώδους και μεθοδικής προσπάθειας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας αλλάζει και σημειώνει ότι η μείωση της ανεργίας στο 25,5% από 27,2% πέρυσι το ίδιο διάστημα δεν εκπλήσσει.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η υποχώρηση αυτή, «συνιστά το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας εργώδους και μεθοδικής προσπάθειας για την επανάκαμψη της ανάπτυξης και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν τον ανταγωνιστικό δυναμισμό της οικονομίας».


Μάλιστα, το υπουργείο αναμένει επιτάχυνση των ρυθμών αυτής της πτωτικής τάσης το επόμενο διάστημα, αρκεί -όπως τονίζει- να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε το «ξαναζωντάνεμα» της οικονομίας να έχει αντίκρυσμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, πρέπει «να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες δουλειάς για όλους, να ορθοποδήσουν ξανά οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, να ανασάνουν τα νοικοκυριά» και τονίζει πως χρειάζεται να συνεχίσουμε να υλοποιούμε «με συνέπεια και αποφασιστικότητα και με την ίδια ένταση», τον «οδικό χάρτη» της εξόδου άπω την κρίση «χωρίς πισωγυρίσματα και επικίνδυνους πειραματισμούς». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ