2014-12-19 09:57:07
Φωτογραφία για Η κρίση δεν είναι για όλους… Οι φαντάροι πληρώνουν τις μετακινήσεις αλλά το Πολεμικό Ναυτικό απέκτησε θαλαμηγό!
Άλλη μια απόδειξη της πραγματικής ουσίας της αστικής πολιτικής και ταυτόχρονα πρόκληση για κάθε στρατευμένο που καλείται να πληρώσει... εκατοντάδες ευρώ που δεν έχει προκειμένου να απολαύσει την εορταστική του άδεια, καθώς οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατάργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια για όσους υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες Έβρου/νησιών/ΕΛΔΥΚ αποτελεί η απόκτηση θαλαμηγού από το Πολεμικό Ναυτικό μέσα στην κρίση απέκτησε θαλαμηγό! 

Το σκάφος αποτελεί δωρεά του προέδρου στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδου», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Το όνομα αυτής; Κύκνος 1.

Πολλοί θα πουν ότι είναι δωρεά εφοπλιστή… την οποία το ΠΝ αποδέχτηκε. Η θαλαμηγός θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων, άγνωστο με ποιο τρόπο ακόμη.

Αλήθεια γιατί ο «φιλόπατρις» εφοπλιστής, που απολαμβάνει και αυτός τα αφορολόγητα, τις φοροαπαλλαγές και αυξάνει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του από την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών, δεν ανέλαβε να καλύψει το κόστος της μετακίνησης των στρατευμένων;


Το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά και διαφωτιστικό. Οι εφοπλιστές κάνουν δουλειές. Είναι άνθρωποι «του δώσε-πάρε…»! Ιδιαίτερα με το Πολεμικό Ναυτικό έχουν μια πολύ στενή σχέση. Αυτοί σε τελική ανάλυση επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό την ηγεσία του, τα πλοία του, τις αποστολές τους… Ουσιαστικά είναι ο Μπράβος τους στην Σομαλία, το Όπλο που η συμμετοχή του σε σειρά βάρβαρων εκστρατειών ασφαλίζει και ανοίγει δουλείες. Δεν υπήρξε εξάλλου ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών Προθύμων που να μην τους επέφερε τεράστια κέρδη.

Στην τελετή ονοματοδοσίας που έγινε παρουσία του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στις εγκαταστάσεις του ΝΣ/Αμφιάλη και στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, κυριάρχησαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα εθνικιστικά και δημοσιοσχετίστικα.

Ο ΥΕΘΑ είπε ότι “ενέργειες όπως αυτές των κυρίων Λασκαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελούν επίσης συνέχιση μιας μακράς παράδοσης ευεργεσιών από επιφανείς Έλληνες πολίτες προς τη Πατρίδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται, ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών».

Δηλαδή σύμφωνα με τον συλλογισμό του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια

«Εφοπλιστές χαρίστε καμιά θαλαμηγό για να πάρετε φρεγάτες για την Σομαλία, την Λιβύη, τον Περσικό Κόλπο, ή όπου αλλού χύνεται το αίμα των λαών για να μετατραπεί σε καταθέσεις των off shore σας, στους φορολογικούς παραδείσους».

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να δηλώσουν την οικονομική αδυναμία μετακίνησης τους.

Στην επιστροφή τους να πάνε στα Φρουραρχεία των πόλεων τους και να απαιτήσουν να καταβάλλει ο Στρατός το κόστος μετακίνησης. Έτσι και καλυμμένοι είναι στους εκβιασμούς περί λιποταξίας και θέτουν την πολιτική-στρατιωτική ηγεσία προ των ευθυνών τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ