2014-12-19 17:01:47
Φωτογραφία για ΝΔ: Προβοκάτσια ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ τα περί χρηματισμού Χαϊκάλη
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Ο άνθρωπος που φέρεται πως επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη (δεξιά) συνόδευε τον κ. Καμμένο κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο την 01.04.2013.2

Με στοιχεία και ονόματα απάντησε η Ν.Δ. στις καταγγελίες των Π. Χαϊκάλη και Π. Καμμένου, ισχυριζόμενη ότι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης υπήρξε στενός συνεργάτης του Προέδρου των ΑΝΕΛ. Τόσο στενός που του επεφύλασε θέσεις στις αντιπροσωπείες του κόμματος κατά τις συναντήσεις του Π. Καμμένου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και με την κυπριακή ηγεσία. Πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση στην Κρατική Ασφάλεια. Ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδ. Παπαμιμίκος καλεί τη δικαιοσύνη να αποφανθεί άμεσα, ενώ κάνει λόγο για προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η πλήρης δήλωση του κ. Παπαμιμίκου έχει ως εξής:

"Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα
. Από τη στιγμή που η έρευνα της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος εδώ και τώρα σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις. Το πρόσωπο που καταγγέλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π.Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013. Τον συνόδευσε στην επίσκεψη του στην Κύπρο την 01.04.2013. Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του."

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κρατική Ασφάλεια κλήθηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσήλθε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε έγγραφως απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων. Στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης αρνήθηκε να απαντήσει και όταν ρωτήθηκε για ποιό λόγο δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη, δεν έδωσε καμμία εξήγηση. Παρέδωσε, ωστόσο, οπτικό υλικό απο την πρώτη συνάντησή του με τον δράστη, το οποίο όμως, όπως του εξηγήθηκε, είναι παράνομο διότι δεν αποκτήθηκε με εισαγγελική εντολή.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 12 Δεκεμβρίου ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στον εισαγγελέα και έδωσε δεύτερη, γραπτή κατάθεση, στην οποία όμως συνέχισε να μην αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη. Μετά απο πιέσεις του εισαγγελέα, δήλωσε ότι πρόκειται για άτομο που "κινείται στον τραπεζικό χώρο". Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Κρατική Ασφάλεια και ζητήθηκε απο τον κ. Χαϊκάλη να κλέισει νέο ραντεβού με τον δράστη στο σπίτι του, το οποίο "παγιδεύτηκε" απο αστυνομικούς. Ο δράστης, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίστηκαν απο την Κρατική Ασφάλεια και την περασμένη Τρίτη κλήθηκε ο κ. Χαϊκάλης, ο οποίος πιεζόμενος αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολόπουλο, πρώην συνεργάτη των ΑΝΕΛ. Η Κρατική Ασφάλεια ζήτησε απο τον κ. Χαϊκάλη να κλείσει νέο ραντεβού μαζί του. Αντ' αυτού, όμως, ο κ. Χαϊκάλης δημοσιοποίησε το θέμα το πρωί της Παρασκευής. Ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος εκλήθη με εντολή εισαγγελέα να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στην Κρατική Ασφάλεια και να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

 Η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί έγινε η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Επιτροπή συγκαλείται αύριο σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Καθημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ