2014-12-19 17:48:23
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: Το καθεστώς Άσαντ δεν έχει την απαραίτητη νομιμότητα για να κυβερνά τη Συρία
Στην Τεχεράνη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Το Ιράν, κύριος περιφερειακός υποστηρικτής της Δαμασκού, και η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, εξέθεσαν και πάλι σήμερα τις διαφορές τους σχετικά με τη Συρία κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Τεχεράνη, αλλά κάλεσαν παράλληλα σε διάλογο.

"Θεωρούμε ότι το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ -) Άσαντ δεν έχει την απαραίτητη νομιμότητα για να κυβερνά τη Συρία. Χρειάζεται μια εξουσία που να περιλαμβάνει όλες τις συνιστώσες της συριακής κοινωνίας", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

"Το Ιράν και η Τουρκία έχουν ίσως διαφορετικές θέσεις, αλλά οι δύο χώρες συνεργάζονται για να βρουν μια κοινή λύση στη Συρία", πρόσθεσε.

Το Ιράν παρέχει στη Δαμασκό πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια με τη μορφή συμβουλων στον αγώνα της εναντίον των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Ο σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χαλάκι πραματοποιεί εξάλλου επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη.


"Υπάρχουν διαφορές απόψεων, αλλά με την παρουσία του μεγάλου κοινού εχθρού που είναι η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και ο σεχταρισμός, είναι ανάγκη να προσεγγίσουμε τις θέσεις μας για να εμποδίσουμε την είσοδο τρομοκρατών στο Ιράκ και στη Συρία και να καταπολεμήσουμε τους τρομοκράτες", απάντησε ο Ζαρίφ. "Θέλουμε όλοι να εγκαθιδρυθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατόν στη Συρία χωρίς ξένη ανάμιξη", πρόσθεσε.

Το Ιράν κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία ότι υποστηρίζουν τους αντάρτες και ότι ευνοούν έτσι τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του Μετώπου αλ-Νόσρα. Ζητεί από την Άγκυρα να μην αφήνει να διέρχονται από το έδαφός της οι ξένοι τζιχαντιστές που θέλουν να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ.

http://www.e-typos.com/kosmos/article/109448/tsavousoglou-to-kathestos-asad-den-ehei-tin-aparaititi-nomimotita-gia-na-kuverna-ti-suria/
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ