2014-12-20 09:40:31
Φωτογραφία για Στο Κανάλι της Βουλής έγιναν τα αντίγραφα του DVD περί χρηματισμού - Εκτάκτως συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας
Στο Κοινοβούλιο, και ειδικότερα στο εσωτερικό της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, εστιάζεται μία από τις κύριες πτυχές της υπόθεσης που άνοιξε με τις χθεσινές καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου.

Η Επιτροπή συνεδριάζει εκτάκτως εκ νέου σήμερα το πρωί, προκειμένου τα μέλη της να λάβουν αντίγραφο του ηλεκτρονικού υλικού με τις «αποκαλύψεις».

Στο Κανάλι της Βουλής

Τα αντίγραφα δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καναλιού της Βουλής, λίγο μετά την παραλαβή του αρχικού που έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μέσα σε σφραγισμένο φάκελο.

Ο φάκελος παραδόθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και απ’ εκεί, χωρίς να ανοιχτεί, δόθηκε στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Εκείνος με τη σειρά του συγκάλεσε εκτάκτως τα μέλη της Επιτροπής σε πρώτη συνεδρίαση και αποφασίστηκε η αναπαραγωγή του υλικού, ώστε να παραλάβουν άπαντες από ένα αντίγραφο και να εξεταστεί εάν θα πρέπει να παραδοθούν στους πολιτικούς αρχηγούς, αφού υπάρχει πάντα η υπόνοια πως μπορεί να αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας (υποκλοπή συνομιλίας). Σημειώνεται πως για όση ώρα γινόταν η αντιγραφή, η εσωτερική είσοδος του Καναλιού της Βουλής φρουρείτο από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου.


Μέλος της Επιτροπής και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η κ. Μαρία Κόλλια μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε πως πρόκειται για δίωρης διάρκειας υλικό, που εμπεριέχει εικόνα από την πρώτη συνάντηση αλλά με ήχο από τη δεύτερη συνάντηση του κ. Παύλου Χαϊκάλη με τον φερόμενο ως «μεσάζοντα».

Εντονη φημολογία

Την ίδια ώρα, στους διαδρόμους της Βουλής διακινούνταν η φήμη πως ο πλην του κ. Παύλου Χαϊκάλη βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που φέρεται να δέχθηκε επίσης ανάλογες πιέσεις προκειμένου να πειστεί και να μην αρνηθεί ψήφο κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η κ. Ελενα Κουντουρά. Η τελευταία, αντιδρώντας άμεσα, σε δηλώσεις της στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ήταν κατηγορηματική πως ουδέποτε την προσέγγισε οποιοσδήποτε γι’ αυτό το θέμα.

Στους αρχηγούς

Πάντως, τα στοιχεία –μονταρισμένα ή μη– έφτασαν και στους πολιτικούς αρχηγούς, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να στέλνει το υλικό, ως παράνομο, απευθείας στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που διερευνά την υπόθεση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ