2014-12-20 10:00:37
Φωτογραφία για Ο μυστηριώδης κ. Αποστολόπουλος
Από τον Βηματοδότη

Σκόπευα να μην ασχοληθώ με την υπόθεση Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου, αλλά δύο δηλώσεις και δύο φωτογραφίες που έχω στα χέρια μου με έκαναν να αναθεωρήσω τη στάση μου. Πρώτα απ' όλα μία δήλωση της διαγραφείσης από τους Ανεξάρτητους Ελληνες Ραχήλ Μακρή (που γνωρίζει εκ των έσω τα των ΑΝΕΛ), η οποία λέει: «Η καταγγελία βαρύτατων πολιτειακών αδικημάτων δύναται να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, κρίσιμο λάθος η δημοσιοποίησή τους εάν τα αποδεικτικά στοιχεία δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν λόγω νομικών διατάξεων ή το σύνολο των στοιχείων είναι θολό». Η δεύτερη δήλωση, που δεν είναι ακριβώς δήλωση αλλά τουιτάρισμα της Μαρίας Ρεπούση, λέει: «Τι περίεργο! Ολες οι "απόπειρες δωροδοκίας" για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν στους βουλευτές του Καμμένου. Στη ΔΗΜΑΡ καμία; Τυχαίο; Δεν νομίζω».

Και οι φωτογραφίες

Στην υπόθεση Καμμένου - Αποστολόπουλου δεν υπάρχει μόνον η φωτογραφία που τον δείχνει να κάθεται στο ίδιο τραπέζι (δίπλα στον Π
. Καμμένο) με τον Αλ. Τσίπρα και τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά και Π. Σκουρλέτη αλλά και μία άλλη. Ποια είναι αυτή; Η φωτογραφία που δείχνει τον κ. Αποστολόπουλο πάλι δίπλα στον κ. Καμμένο να επισκέπτονται επισήμως στην Κύπρο. Τότε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε πάρει μαζί του μόνο τρία άτομα στη Λευκωσία, της απολύτου εμπιστοσύνης του, και τον παρουσίασε στους Κύπριους ως «οικονομικό του σύμβουλο».

Το δολάριο, το «Jimmy'ς» και η Μερτσέντες

Τι λένε όμως οι παλαιοί συνεργάτες του Γ. Αποστολόπουλου, μέλη των ΑΝΕΛ, που μπαινόβγαινε στα γραφεία τους επί δύο ολόκληρα χρόνια; Ηταν, αναφέρουν, ένας sui generis τύπος, χαβαλές, με μία Μερτσέντες που την είχε μονίμως παρκαρισμένη κάτω από το κόμμα. Δεν διέθετε ποτέ γραφείο, αλλά όταν του έλεγε κανείς από το κόμμα «πού είναι το γραφείο σου για να πιούμε κανέναν καφέ», έδινε πάντοτε ραντεβού στο «Jimmy's» στη Βουκουρεστίου. Οσοι τον γνώρισαν στους ΑΝΕΛ έμειναν στην αρχή (προτού τον καταλάβουν) εντυπωσιασμένοι από τις γνωριμίες που έλεγε πως είχε με τραπεζίτες Ελληνες και Αμερικανούς, αλλά και με ελληνίδες σελέμπριτι. Πολλές φορές μάλιστα έκανε ότι έπαιρνε τηλέφωνο σε τραπεζίτες και μιλούσε με αυτούς στα αγγλικά για να ακούν όλοι. Ηταν ο σύμβουλος του προέδρου επί χρηματιστηριακών θεμάτων που εισηγήθηκε (εάν το θυμάστε) να φύγει η χώρα από το ευρώ και να συνδεθεί με το... δολάριο. Οταν ήταν σύμβουλος του Καμμένου έκανε τον «φουλ αντιμνημονιακό» και όταν έφυγε από σύμβουλος έγινε «ultra μνημονιακός». Ολα αυτά που σας περιέγραψα τα λένε στελέχη των ΑΝΕΛ (νυν και πρώην) που είχαν συνεργαστεί μαζί του. Αυτά τα στελέχη λένε ότι «θα πρέπει να ήταν πολύ απελπισμένος ο Σαμαράς για να καταφύγει στον Αποστολόπουλο» ή ότι «τη μόνη  δωροδοκία που θα μπορούσε να κάνει ο Αποστολόπουλος είναι με... bitcoin». 

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης που βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Αποστολόπουλο φέρεται να είπε ότι ο κ. Καμμένος τους τον συνέστησε εκείνη την ημέρα ως οικονομικό του σύμβουλο, με την προσθήκη ότι του τον συνέστησε ο Αντ. Σαμαράς. Ρώτησα τον κ. Σκουρλέτη σε εκείνη τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα τι έλεγε ο κ. Αποστολόπουλος και μου απάντησε ότι δεν θυμάται και επίσης πως δεν θυμάται εάν είχε μιλήσει καθόλου. Η ουσία όμως, όπως πληροφορούμαι, η φωτογραφία των Καμμένου - Αποστολόπουλου στο ίδιο τραπέζι με τον Αλ. Τσίπρα, αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένα μέλη του άρχισαν τα σενάρια, του τύπου ότι ο Σαμαράς είχε πλοκάμια παντού και ότι ο Αποστολόπουλος πάντοτε ήταν άνθρωπος του Μαξίμου. Οι καταγγελίες Καμμένου, λένε, είναι σοβαρές και διερωτώνται γιατί δεν ενήργησε η Δικαιοσύνη αμέσως. Τέλος αναφέρουν: «Φανταστείτε τι θα γινόταν σήμερα εάν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία».
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ