2014-12-20 11:07:29
Φωτογραφία για Δώρο εκατομμυρίων στους πωλητές ακινήτων - Παγώνει ο φόρος υπεραξίας
Ένα δώρο το οποίο ισοδυναμεί με πολλές χιλιάδες ευρώ κάνει η κυβέρνηση σε όσους θέλουν να πουλήσουν ακίνητο. Το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση που θα στείλει στη Βουλή άμεσα, παγώνει τον φόρο υπεραξίας ακινήτων για δύο χρόνια.

Αναστέλλεται η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων μέχρι και το τέλος του 2016. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα σταλεί άμεσα στη Βουλή. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής θα πάψει να επιβαρύνεται με οποιονδήποτε φόρο εφόσον πουλήσει έως και το τέλος του 2016 ενώ ο αγοραστής θα πληρώνει τον φόρο μεταβίβασης με συντελεστή 3%. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

 «Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ