2014-12-20 12:52:27
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΧΑΪΚΑΛΗ
Δεν θα προβληθεί τελικώς το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της Χ.Α, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Η Επιτροπή αποφάσισε να μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ώστε να μεταφέρει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την απόφαση της Επιτροπής για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις Βουδούρη-Παραστατίδη, με την οποία καλούν τους βουλευτές που έχουν αλλάξει στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για να αρθεί η σκιά χρηματισμού, η Επιτροπή αποφάνθηκε να καλέσει την ερχόμενη Δευτέρα τους δύο βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της.


Ταυτοχρόνως η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους 'Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό, τονίζεται σε δήλωση των μελών της Επιτροπής μετά το πέρας της συνεδρίασης».

Πάντως, σε «διευκρινιστική» ανακοίνωση προχώρησαν οι Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης μετά την πολεμική που προκάλεσαν οι δηλώσεις τους για χρηματισμό συγκεκριμένων ανεξάρτητων βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι η δήλωσή τους παρερμηνεύτηκε και πως δεν είχαν σκοπό να απαξιώσουν τους συναδέλφους τους, ενώ σε διαδικασία συλλογής υπογραφών βρίσκονταν κείμενο με προτάσεις για «επιστροφή στην ομαλότητα». Οι κινήσεις όμως των κ.κ. Βουδούρη και Παραστατίδη φρέναραν την διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Χρήστο Αηδόνη, από την προεργασία που είχε γίνει για την υποβολή σχετικού κειμένου, η εκτίμηση των βουλευτών που πήραν την πρωτοβουλία ήταν πως οι υπογραφές μπορεί να έφθαναν τις είκοσι. Ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης. Προτάσεις που είχαν υποβληθεί με το κείμενο των οκτώ, πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο το νέο κείμενο φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα νέο οδικό χάρτη συνεννόησης.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά των δύο πρώην βουλευτών του κόμματος, στην οποία κάνει λόγο για ακραίες αθλιότητες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: 

«Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ανάγκη για άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του Π.Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής ομαλότητας. Από εκεί και πέρα όμως ακραίες αθλιότητες όπως αυτές των Οδ.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ελπίζουμε να μη βρεθεί κόμμα να στεγάσει στην παρούσα φάση τους δύο αυτούς περιφερόμενους καιροσκόπους που δεν τίμησαν ποτέ τα κόμματα με τα ψηφοδέλτια των οποίων εξελέγησαν. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο από την άκρατη χυδαιότητα αυτών των δύο».

Σε στήριξη του Σπ.Λυκούδη έσπευσε ''Το Ποτάμι'', κάνοντας λόγο για «τρωκτικά της πολιτικής». Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο καθένας σε αυτόν τον μικρό τόπο είναι γνωστός για την ιστορία του. Και ο Σπύρος Λυκούδης είναι γνωστός για την εντιμότητά του αλλά και την καθαρότητα των απόψεών του. Ας αναζητήσουν αλλού υλικό για τα δόντια τους τα τρωκτικά της πολιτικής. Είναι πάντως ντροπιαστικό κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ωρών να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ψήφο των βουλευτών και μάλιστα εκείνων των βουλευτών που έχουν διακριθεί για την τολμηρότητά τους».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Αλ.Τσίπρα να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τους Βουδούρη - Παραστατίδη, αλλιώς, όπως είπε, «θα έχει νομιμοποιήσει την αθλιότητα και θα έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ο ενορχηστρωτής της εκστρατείας λάσπης».

Εν τω μεταξύ, την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ουσιαστικά στην Ολομέλεια της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος «απέσυρε» και την πρότασή του για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Δεν μπορώ να επαναφέρω πλέον την πρόταση μου για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Έχει δρομολογηθεί η πορεία προς τις εκλογές. Και βέβαια δεν μπορώ να δώσω φιλί ζωής στην κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα ο Π. Μουτσινάς ζήτησε «να ομονοήσουμε σε ένα επίπεδο συνεννόησης και διάλογο. Ό,τι και να προκύψει στις εκλογές που θα έρθουν να επικρατήσει ο σεβασμός των βουλευτών. Χρέος των βουλευτών και τις αντιπολίτευσης να αλλάξει αυτό το ζοφερό κλίμα. Ο λαός στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια της αβεβαιότητας».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ