2014-12-20 20:01:12
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ
 Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Βουλή από τη «βροχή» τροπολογιών που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή, εν όψει του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών. Το ΚΚΕ μέσω της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος, Διαμάντως Μανωλάκου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την περαιτέρω συζήτηση και υπερψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών που έχουν επισυναφθεί στο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Η κ. Μανωλάκου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον «εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον ορυμαγδό των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί».

Σημειώνεται πως στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί 80 τροπολογίες, από τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη δεχθεί 11 εκ των οποίων οι επτά εκπρόθεσμες, ενώ στο νομοσχέδιο για την υγεία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα, έχουν ήδη κατατεθεί 52 τροπολογίες.

Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος πρότεινε να υπάρξει συνεννόηση σε επίπεδο Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, και να επιτρέπεται να γίνονται δεκτές «μονάχα τροπολογίες που υπογράφονται από συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, δύο ή τρία κόμματα, ή τουλάχιστον την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος και όχι ενός ή δύο βουλευτών».


Αποχωρεί και o ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος για την βροχή τροπολογιών

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος για την βροχή τροπολογιών, είτε υπουργικών που καταθέτονταν μέχρι την τελευταία στιγμή, είτε βουλευτικές τροπολογίες που γίνονταν δεκτές σωρηδόν, την στιγμή που οι περισσότερες είχαν ρουσφετολογικό και προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, υπογράμμισε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει, αν και με αλλαγές, το άρθρο 12 για τις καταπατήσεις των δασών, όπως και την τροπολογία για την κύρωση της τροποποίησης της σύμβασης με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, μίλησε για «κατάπτωση» και «παρόξυνση» και για «κορύφωση του ευτελισμού του κοινοβουλίου». Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «Αυτή η Βουλή δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κι υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, είχε προειδοποιήσει ότι «θα οδηγηθούμε σε σήψη».

Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στην συγκυβέρνηση επισημαίνοντας ότι, αφού το κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει, τότε «θα συναντηθούμε στις κάλπες».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ