2014-12-20 21:51:11
Φωτογραφία για ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΗΤΑΝ ΘΡΥΛΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ! «ΦΩΤΙΑ» Ο ΜΠΕΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5 *VIDEOS*
Με ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο και... «φωτιά» τον Μπενίτες, που πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας με σκορ 0-5 από την έδρα της Καλλονής και ανέβηκε στην κορυφή!

Καμιά διάθεση για δώρα δεν είχε πλέον ο Ολυμπιακός και με καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο, όπου σημείωσε καρέ γκολ, δύο από τον Μπενίτες (65’, 72’), και ένα από Τσόρι (63΄πεν.) και Μπουχαλάκη (78’) διέλυσε την Καλλονή στη Μυτιλήνη!

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους ερυθρόλευκους που αποχαιρέτησαν το 2014 με μια ελκυστική εμφάνιση (για 45 λεπτά) και πάτησαν ξανά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μπροστά από τον ΠΑΟΚ που αύριο φιλοξενείται στην έδρα του Λεβαδειακού.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπενίτες, που είχε ακόμα μία ασίστ και δοκάρι, ενώ το δρόμο για τη νίκη είχε ανοίξει ο Μανιάτης (11’).

Συγκινητικές στιγμές στο φινάλε και standing ovation για τον Ερίκ Αμπιντάλ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Γάλλου αμυντικού.


Στα καθαρά αγωνιστικά Μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό δεν ήταν η Καλλονή, αλλά, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του εντός των συνόρων, ο ίδιος του ο εαυτός!

Το θέμα ήταν πώς θα έβρισκε λύσεις απέναντι σε μια κλειστή άμυνα. Το πώς θα έδιωχνε γρήγορα το άγχος από τα πόδια του με ένα γρήγορο γκολ. Ευτυχώς για τον ίδιο αυτή τη φορά δεν άργησε να τα καταφέρει και με μια φάση που δεν έχουμε συνηθίσει ήρθε το προβάδισμα, με τον Μανιάτη να κινείται σαν... φορ, και με κεφαλιά να αξιοποιεί τη σέντρα του Μασουακού.

Έμοιαζε όμως ακόμα ευάλωτος, στις κόντρα επιθέσεις. Πριν πάρει ο ίδιος το προβάδισμα, χρειάστηκε την επέμβαση του Ρομπέρτο στο σουτ του Μίνγκα, ενώ αργότερα σε μια ακόμα αντεπίθεση, αυτή τη φορά από τον Λεοζίνιο, το καθαρό «κόψιμο» του Αμπιντάλ στην περιοχή για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος. Ωστόσο με μια φάση πανομοιότυπη μ'αυτή που προηγήθηκε, αλλά από τη δεξιά πτέρυγα με τον Ελαμπντελαουϊ, θα μπορούσε να 'χε πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Μήτρογλου τη σπατάλησε αφού αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Ολυμπιακός όμως αυτή τη φορά δεν είχε καμία διάθεση, ούτε για δώρα, ούτε για να διακινδυνέψει το υπέρ του αποτέλεσμα και με ένα σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Καλλονή.

Σημείο αναφοράς ήταν ο Μπενίτες στο πιο μεστό του παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα. Όχι μόνο πέτυχε δύο γκολ με υπέροχες προσωπικές ενέργειες (με το δοκάρι να του στερεί το χατ-τρικ) αλλά από αυτόν ξεκίνησε και η φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός και ευστόχησε από την άσπρη βούλα ο Τσόρι. Ο Μπουχαλάκης που ήρθε από τον πάγκο, υπέγραψε την ευρεία νίκη των ερυθρόλευκων, με το Θρύλο να κλείνει τη χρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα πλέον... περιμένει.

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Χίμο Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Μίνγκας (74' Κύπρου), Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79' Ελαμπντελαουί), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Κασάμι), Ντομίνγκες (71' Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες.

Δείτε από την κάμερα της Nova...

Το 0-1 του Μανιάτη ΕΔΩ

Το 0-2 του Τσόρι ΕΔΩ

Το 0-3 και το 0-4 του Μπενίτες ΕΔΩ

Το 0-5 του Μπουχαλάκη ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ