2014-12-20 22:06:51
Φωτογραφία για Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός με νίκη 5 - 0 επί της Καλλονής
Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στη Μυτιλήνη, σκόρπισε την Καλλονή (5-0) και έκανε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε δεχτεί γκολ στην έδρα της φέτος και είχε συνολικά την καλύτερη άμυνα με 7 γκολ παθητικό!

Οι ερυθρόλευκοι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά με το εύθραυστο 1-0 από το γκολ του Μανιάτη, αλλά στην επανάληψη ξέσπασαν και έφτασαν στα πέντε γκολ με πρωταγωνιστή τον Μπενίτες, ενώ έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες για να κάνουν διψήφιο αριθμό γκολ!

Μια νίκη που εκτός του ότι φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή και βάζει τεράστια πίεση στον ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι του στη Λιβαδειά, αλλάζει και όλη την ατμόσφαιρα στην πειραϊκή ομάδα ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά τις γιορτές, αλλά και θα φέρει πιο ψύχραιμες αποφάσεις στα μεταγραφικά της ομάδας.

Ο Μίτσελ που επίσης θα νιώθει πολύ πιο άνετα, δικαιώθηκε από την επιλογή να παίξει με δύο φορ και χωρίς κλασσικό εξτρέμ σε ένα 4-4-2 με ρόμβο, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.


Σε ένα ματς απόλυτης αποθέωσης για τον Ερίκ Αμπιντάλ που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του και αποθέωθηκε από συμπαίκτες, αντίπαλους και το κοινό της Μυτιλήνης.

Η Καλλονή ήταν ανταγωνιστική και απειλητική στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη κατέρρευσε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι χωρίς συγκέντρωση στο ματς και παραλίγο να το πληρώσει στο 2΄όταν ο Μίγκας ξέφυγε με κούρσα αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε, όμως κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς. Ο Μασουακού στο 11΄έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μανιάτης με τέλειο άλμα και εκτέλεση με το κεφάλι νίκησε τον Χογκ, τρυπώνοντας στην περιοχή.

Η Καλλονή προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 18 ο Αμπιτνάλ πρόλαβε το σπριντ του Λεοζίνιο πριν από το πλασέ και ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Βραζιλιάνου στο 24. Ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία με τον Μπενίτες στο 21' και τεράστια με τον Μήτρογλου στο 40, με τον διεθνή φορ να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ελαμπντελαουί .

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά για να καθαρίσει το ματς και είχε πέντε τελικές πριν από το δεύτερο γκολ του, με το πέναλτι του Τσόρι στο 63 μετά από χέρι του Πιπίνη σε σέντρα του Μπενίτες.

Ο Παραγουανός ήταν ασταμάτητος και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ στο 65 και στο 73, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης επίσης με πολύ ωραίο σουτ έκανε το τελικό 0-5 στο 78.

Ο Μπενίτες μπορούσε να κάνει χατ τρικ, αλλά το πλασέ του στο 90 βρήκε στο δοκάρι!

Ο Παραγουανός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με τα γκολ και την προσφορά του, ενώ σούπερ στο πρώτο μέρος ήταν οι Μασουακού και Μανιάτης.

Κανένα πρόβλημα για τον Μήτσιο που σωστά ε΄δωσε το πέναλτι στο 63. Κίτρινη κάρτα είδε ο Πιπίνης

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (80 Ραζάκ), Μίνγκας (74 Κύπρου), Χωριανόπουλος (74 Μπαρέρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (80 Βούρος), Μασουακού, Αμπιντάλ, Σιόβας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66 Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (71 Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες

Πηγή: Pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ