2014-12-21 03:18:06
Φωτογραφία για Το Τόκιο καταδικάζει την κυβερνοεπίθεση στη Sony
Η Ιαπωνία καταδικάζει έντονα την κυβερνοεπίθεση εναντίον της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment για την οποία οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα, και διατηρεί στενή επαφή με την Ουάσινγκτον σχετικά με το θέμα, δήλωσε εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο η Ιαπωνία δεν θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή θα έχει οποιαδήποτε άμεση επίπτωση στις συνομιλίες που διεξάγει με τη Βόρεια Κορέα σχετικά με την τύχη γιαπωνέζων πολιτών που είχαν απαχθεί πριν από δεκαετίες από πράκτορες της Πιονγιάνγκ, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

"Η Ιαπωνία αναγνωρίζει πως η κυβερνοεπίθεση είναι ένα σοβαρό ζήτημα που θίγει την εθνική ασφάλεια και καταδικάζουμε έντονα το χάκινγκ", δήλωσε τηλεφωνικά η εκπρόσωπος προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

"Δεν πιστεύουμε πως το θέμα αυτό θα έχει οποιαδήποτε άμεση επίπτωση στις διαβουλεύσεις της Ιαπωνίας με τη Βόρεια Κορέα και συνεχίζουμε να ζητούμε η Βόρεια Κορέα να διεξαγάγει γρήγορα την έρευνά της και να δοθεί σύντομα στην Ιαπωνία μια αναφορά για τα αποτελέσματα της έρευνας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ