2014-12-21 09:34:06
Φωτογραφία για Πάτρα: «Βρήκα τη μάνα γονατιστή με τα παιδιά της»:Η συγκλονιστικότερη στιγμή στις φωτιές της Ηλείας το 2007 [video]
«Ήμασταν με συναδέλφους κοντά στο χωριό Αρτέμιδα και με πλησιάζει μια γυναίκα και μου λέει πως έχει χαθεί μια μάνα με τα τέσσερα παιδιά της Προσπάθησα να της δώσω κουράγιο και να την ενθαρρύνω πως σίγουρα κάπου θα έχει καταφύγει με ασφάλεια. Που να φανταστώ όμως…».

Με αυτές τις λέξεις ο δημοσιογράφος, αστυνομικός ρεπόρτερ και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος περιγράφει στο PatrasTimes, πως έζησε από κοντά την τραγωδία των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας και ιδίως το θάνατο της άτυχης Αθανασίας Παρασκευοπούλου που εντοπίστηκε νεκρή αγκαλιά με τα τρία μικρότερα αγγελούδια της και σε μικρή απόσταση ο τέταρτος γιος της που πάλευε να σωθεί από τις πύρινες φλόγες.

Μπορεί να έχουν περάσει επτά χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, όμως ο κ. Σόμπολος τις θυμάται σαν να είναι χθες, όπως τόνισε στις δηλώσεις του και αυτό γιατί ο εντοπισμός της χαροκαμένης μάνας με τα παιδιά της, είναι κάτι που πραγματικά τον συγκλόνισε.


«Την επόμενη ημέρα από τη στιγμή που με πλησίασε η γυναίκα και μου είπε πως είχε χαθεί η μάνα με τα τέσσερα παιδιά, έχουμε μόλις τελειώσει τη ζωντανή σύνδεση με το Mega και ετοιμάζομαι με τους συναδέλφους για να δούμε τι θέμα θα κάνουμε. Πλησιάζω έναν αστυνομικό που βρισκόταν με περιπολικό λίγα μέτρα πιο πέρα και αρχίσω να κουβεντιάζω μαζί του για το αν υπάρχει κάτι νεότερο» σημειώνει ο κ. Σόμπολος και συνεχίζει:

«Τότε έρχεται στο μέρος μας ένας άνδρας ο οποίος λέει πως λίγο πιο κάτω έχει δει κι άλλα πτώματα. Όμως ο αστυνομικός αρχικά δεν του δίνει σημασία και μετά την παρότρυνσή μου, και αφού έχω κάνει και νόημα στον κάμεραμαν να μας ακολουθήσει, τελικά πάμε προς την πλαγιά που μας υποδεικνύει. Αυτό που είδα πραγματικά δεν είχε προηγούμενο.

Εκεί βρισκόταν, η άτυχη μάνα γονατιστή στο χώμα, μα όχι σκυφτή έχοντας στην αγκαλιά της τα τρία της παιδιά, το ένα στον ένα ώμο, το δεύτερο στον δεύτερο και το τρίτο στο στήθος της. Το τέταρτο παιδί το βρήκαμε μερικά μέτρα πιο πέρα μπρούμυτα πεσμένο σε ένα λοφάκι, το οποίο προφανώς βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να ξεφύγει», συμπλήρωσε ο κ. Σόμπολος.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ