2014-12-21 12:15:05
Φωτογραφία για Αναστασιάδης: Δέχομαι κυβέρνηση ευρείας αποδοχής
Νέα Υόρκη: Αποφασιστικές αλλαγές προαναγγέλλει από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προτείνοντας ακόμη και τον σχηματισμό κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής».

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στους ανταποκριτές του «Φιλελεύθερου», Μιχάλη Ιγνατίου και Πανίκο Παναγιώτου, ο Πρόεδρος παρουσιάζεται έτοιμος για μια νέα αρχή για από κοινού πορεία με τις πολιτικές δυνάμεις, σε κυβέρνηση είτε ευρύτερης αποδοχής, είτε σε μια κυβέρνηση η οποία οπωσδήποτε να εκφράζει κατά δυνατόν την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος υπογραμμίζει: «Εγώ είμαι έτοιμος να ακούσω τις εισηγήσεις των κομμάτων. Αν θέλετε, να υποβάλω και να ακούσω τις εισηγήσεις των κομμάτων μετά την επιστροφή μου».

Παραδέχεται ότι υπήρξε μια καθυστέρηση, λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που προέκυψαν, στην προώθηση ζωτικών απαιτούμενων αλλαγών και τονίζει ότι γυρίζει έτοιμος για αποφασιστικές αλλαγές σε βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση ενός προγράμματος που θα δημιουργούσε προσδοκίες στον λαό.


Οι πρώτες εξαγγελίες για τις αλλαγές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα γίνουν αμέσως μετά τις γιορτές και θα αφορούν στη νέα δομή και τη νέα μορφή λειτουργίας του Προεδρικού Μεγάρου, όλων των υπηρεσιών που θα πρέπει να πλαισιώνουν τον Πρόεδρο, αλλά και γενικότερα θα συντονίζουν το κυβερνητικό έργο.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι έτοιμος να κηρύξει το τέλος του Μνημονίου σύντομα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει: «Δεν είναι θέμα εάν και πότε εξερχόμεθα του Μνημονίου. Αυτό φαίνεται ότι μπορούμε να το κατορθώσουμε πάρα πολύ σύντομα. Η ουσία παραμένει μία: πώς αντιμετωπίζεις τα πραγματικά προβλήματα που ακόμα υπάρχουν; Και πώς δημιουργείς τις προϋποθέσεις από την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της οικονομίας, είτε των δημόσιων οικονομικών, είτε του τραπεζικού συστήματος και πώς δημιουργείς τις προοπτικές για επενδύσεις έτσι ώστε να υπάρχει προοπτική για νέες θέσεις δουλειάς και δημιουργίας των πραγματικών προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας;»

mignatiou.com   ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ