2014-12-21 16:43:51
Φωτογραφία για Ο μάγκας αστυνομικός των Χανίων που βοήθησε τον ναρκομανή και με έκανε να νιώσω υπερήφανος
Αγαπητό Tromaktiko,

Mε αφορμή αυτό το άρθρο σας "Πάτρα: Ο αστυνομικός πλήρωσε ταξί για να έχουν ασφάλεια μάνα και παιδιά"  θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας... μια σκηνή που έλαβε χώρα πριν μερικούς μήνες στα Χανιά, στον δρόμο που οδηγεί στο παλιό Λιμάνι.

Ηταν ένας τοξικομανής, ο οποίος ζητιάνευε στην άκρη του πεζοδρομίου και λίγοι έως κανένας δεν σταματούσε να του δώσει χρήματα. Ολοι τον απέφευγαν επιμελώς. Λίγο παραπάνω ήρθαν και στάθμευσαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Υστερα από λίγα λεπτά, ο ένας από αυτούς κάλεσε κοντά του τον τοξικομανή και κάτι τον ρώτησε. Κατόπιν, ο αστυνομικός, πήρε τον Ανθρωπο μαζί του και κατευθύνθηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα ταχυφαγεία ή αν προτιμάτε σουβλατζίδικα που βρισκόταν λίγα μέτρα παρακάτω. Ο ιδιοκτήτης όταν αντίκρισε τον τοξικομανή κινήθηκε με πρόθεση να τον βγάλει έξω, αλλά ο αστυνομικός του εξήγησε πως ήταν μαζί του και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να δώσει στον τοξικομανή ό,τι επιθυμεί και πως θα πληρώσει εκείνος προσωπικά.


Προέρχομαι από την Αθήνα και έχω συνηθίσει σε διαφορετικές εικόνες. Εχω συνηθίσει να συλλαμβάνουν τους τοξικομανείς μόνο από την εμφάνισή τους. Ομολογώ πως η εικόνα ενός τόσο διαφορετικού αστυνομικού ο οποίος δεν στάθηκε στην εμφάνιση του τοξικομανή, κι αν με αυτή του την εμφάνιση ενοχλεί την αισθητική του κόσμου, αλλά τον ώθησε η Ανθρωπιά του, να προσφέρει ένα ολόκληρο γεύμα σε έναν συνάνθρωπό του, που έτυχε να μην έχει την ίδια μοίρα ή άμυνες στη ζωή και έφτασε στην εξάρτηση, με κάνει να νοιώθω τη δύναμη της προσφοράς και ιδιαίτερη υπερηφάνεια ως Έλληνας!

Πλήρωσε τα πάντα ο αστυνομικός, εντυπωσιάζοντας τους πάντες και κάνοντας τον καταστηματάρχη του ταχυφαγείου να νοιώσει καλύτερα.

Καταλαβαίνω πως δεν είναι δυνατόν όλοι οι αστυνομικοί να πληρώνουν για οποιονδήποτε αδύναμο συναντούν, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι όλο το σώμα επιθετικοί και κατασταλτικοί αλλά υπάρχουν και ικανοί και κυρίως Ανθρωποι αστυνομικοί που δεν βραβεύονται σε κατάμεστες αίθουσες από ατσαλάκωτους και μεταλλιοφόρους αξιωματικούς αλλά από το βλέμμα του κόσμου ο οποίος χαμένος στην δική του καταναλωτική διάθεση και ωχαδερφισμό δεν πρόλαβε τον αστυνομικό να κάνει αυτός, ως λαός με αισθήματα, τη διαφορά.

Τέτοιες εικόνες θα επιθυμούσαμε να βλέπουμε συχνότερα για να μην πω, συχνότατα! Σκηνές 2 φαινομενικά διαφορετικών κόσμων που οι κανόνες τους ωθούν να συγκρουστούν και παρ' όλα αυτά ο ένστολος παραμέρισε κανόνες και "πρέπει" και πρόσφερε λίγο φαγητό σε έναν Ανθρωπο που κατά πάσα πιθανότητα είχε μέρες να φάει.

Αυτός για 'μένα είναι Μάγκας Αστυνομικός, ο πιο μάγκας σε όλα τα Χανιά!

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ