2014-12-22 08:31:09
Φωτογραφία για ΟΑΕΔ: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο voucher
Σήμερα, Δευτέρα 22/12 ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο voucher του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα καλύπτει νέους ανέργους πτυχιούχους, έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Έμφαση με το νέο voucher του ΟΑΕΔ δίνεται σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα .http://www.voucher.gov.gr Οι ωφελούμενοι πτυχιούχοι άνεργοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 22.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00. Αντίθετα, οι παρόχοι κατάρτισης μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 29.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών

• Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.

• Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης

Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:

• Βαθμός Κτήσης Πτυχίου.

• Ηλικία υποψηφίου.

• Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014)

• Χρόνος ανεργίας

Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας: αφορά στην οικονομική αξία ποσού 3.302 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), τη συμβουλευτική καθοδήγηση και την υποστήριξη των ωφελουμένων από τους παρόχους συμβουλευτικής προκειμένου να επιτευχθεί η επιτυχημένη τοποθέτηση σε θέσεις πρακτικής ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα απασχόλησής τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το μέρος της επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας που αντιστοιχεί στην παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ύψους 300 ευρώ ανά ωφελούμενο, πλέον ΦΠΑ, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου. Ωφελούμενοι( ομάδα στόχος): άνεργοι απόφοιτοι ΠΑΝ/ΜΙΩΝ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών με ημερομηνία γέννησης από 1/1/1985 εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Εκπαιδευτικό Επίδομα: το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 3.120,00 ευρώ και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης το οποίο λαμβάνει ο ωφελούμενος της Δράσης από τον Ο.Α.Ε.Δ, για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων και να συμμετέχει στην παρούσα Δράση πρέπει: Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Εφιστάται η προσοχή των ανέργων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι η «Αίτηση συμμετοχής» επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στην ειδική ιστοσελίδα της Δράσης. Κατά την υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής, το πληροφοριακό σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας, ελέγχει αυτόματα τα ατομικά στοιχεία του αιτούντος, μέσω του Μητρώου ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. και σε περίπτωση μη ταυτοποίησης τους, δεν επιτρέπει την υποβολή της αίτησης.

Όσα κριτήρια δεν δύνανται να διασταυρωθούν ηλεκτρονικά, θα πιστοποιούνται από δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν οι ωφελούμενοι-κάτοχοι των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας στους παρόχους κατάρτισης, τους οποίους θα επιλέξουν, μετά από αίτημα των τελευταίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κεφάλαιο 3.3 της παρούσας.

Τα δικαιολογητικά αυτά, ανεξαρτήτως ομάδας ωφελουμένων, θα πρέπει να τεκμηριώνουν τα στοιχεία που ο ενδιαφερόμενος έχει συμπληρώσει στην αίτηση συμμετοχής του για εκείνα τα πεδία (κριτήρια επιλογής) που δεν ελέγχονται αυτόματα από το Μητρώο Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. (εισοδηματικά κριτήρια και Βαθμός Πτυχίου). Απορρίπτεται ή/και ακυρώνεται η επιταγή κατάρτισης Ωφελούμενου που θα εντοπισθεί να έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία.

Οι Ωφελούμενοι αυτοί καταγράφονται σε διακριτό Μητρώο και αποκλείονται από τη δυνατότητα εγγραφής σε Μητρώο Ωφελουμένων για συμμετοχή σε Δράση επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για ένα χρόνο.

Επίσης, ο ωφελούμενος, οφείλει να δηλώσει τα στοιχεία του Τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN), κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του. Στο λογαριασμό αυτό, στον οποίο θα καταβληθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ το εκπαιδευτικό επίδομα, ο ωφελούμενος πρέπει να είναι είτε ο αποκλειστικός δικαιούχος είτε πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού.

Επίσης θα πρέπει να διαφυλάξει το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της.

Ο κωδικός ΚΑΥΑΣ είναι μοναδικός για κάθε αίτηση συμμετοχής, χορηγείται αυτόματα από το οικείο μηχανογραφικό σύστημα με την υποβολή της, αποτελεί το αποδεικτικό της υποβολής της και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του αιτούντος σε όλα τα έγγραφα (Μητρώα, πίνακες, επιταγή κατάρτισης, κ.ά.) που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της παρούσας. Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο τον άνεργο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ