2014-12-22 19:25:40
Φωτογραφία για ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δίπλα στα παιδιά του «Δημήτριου» Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο Μοσχάτο, βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων. Τον κ. Τσίπρα, υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον γενικό διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Κωνσταντίνο Δήμτσα. Ο κύριος σκοπός του Κέντρου είναι να υλοποιεί, να επεκτείνει και να συντονίζει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες σε 60 παιδιά ευπαθών οικογενειών που φιλοξενεί.

Ο κ. Τσίπρας γνώρισε τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γευμάτισε μαζί με τα παιδιά και άκουσε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. «Ήρθα να δω ιδίοις όμμασι το πώς η Εκκλησία προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα, το πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, το πρόβλημα της κοινωνικής περιθωριοποίησης, του αποκλεισμού, που δεν απασχολεί δυστυχώς ένα μικρό μέρος του ελληνικού πληθυσμού, των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά ένα μεγάλο μέρος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.


«Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό χωρίς να αλλάξουμε τις κοινωνικές δομές και την παρέμβαση του κράτους και της πολιτείας, ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στις μέρες μας προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, στους πιο αδύναμους, είναι προσπάθεια αξιέπαινη και χρειάζεται τη στήριξή μας. Και μία τέτοια προσπάθεια είναι αυτή που εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια, διεξάγεται από τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» που σύστησε η Εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί δίπλα, με όσες δυνάμεις μπορεί να έχει, στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές και ζήτησε τη συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο έργο της Εκκλησίας. «Να ευχηθούμε, κύριε Πρόεδρε, να μην κάνουμε συσσίτια σε δύο χρόνια και τρία, αλλά να τα έχουμε αυτά τα κτίρια για να παίζουν τα παιδιά, να χορεύουν, να μαθαίνουν και να ερχόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να τα διασκεδάζουμε» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ