2014-12-28 01:17:06
Φωτογραφία για Προκλητικές εντάσεις στη Βενιζέλου για τις θέσεις στάθμευσης – Λογομαχίες, Αστυνομία και... Στρατός!
Τραγελαφικά είναι τα όσα εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες επί της οδού Βενιζέλου, έναν από τους... πλέον πολυσύχναστους δρόμους στην Ξάνθη, με μήλο της έριδος τις θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων.

Στην περιοχή από το ύψος της οικίας του Μάνου Χατζιδάκι μέχρι και την συμβολή της οδού Βενιζέλου με την 4ης Οκτωβρίου επικρατεί καθημερινά το απόλυτο χάος, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα που καταγράφεται και στους παράδρομους. Οι θέσεις στάθμευσης που έχουν οριστεί ως θέσεις για τα Ι.Χ. των μόνιμων κατοίκων που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή σχεδόν καθημερινά καταλαμβάνονται από άλλα Ι.Χ. οχήματα ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ένοικοι έχουν στην κατοχή τους 2 ή και περισσότερα οχήματα, καταλαμβάνοντας τις αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης.

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης του αριθμού των οχημάτων που διέρχονται από την εν λόγω οδό, η οποία έχει μετατραπεί, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, σε μια εκ των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης.


Λογομαχίες και εντάσεις

Σχεδόν σε καθημερινή βάση καταγράφονται εντάσεις, πολλές εκ των οποίων προκλητικές, ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής με το κύριο πρόβλημα να εντοπίζεται στην περιοχή περιμετρικά της οικίας του Μάνου Χατζιδάκι, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα είναι τόσο συχνά που έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη δυσφορία στους κατοίκους της περιοχής, ενώ έχει κληθεί να επέμβει και η Αστυνομία. Οι περισσότερες διενέξεις βρίσκουν τους μόνιμους κατοίκους χωρισμένους σε δύο... στρατόπεδα, από τη μια πλευρά βρίσκονται οι προσωρινοί ένοικοι ακινήτου το οποίο λειτουργεί ως ΣΟΜΥ και εξυπηρετεί ανάγκες μόνιμων υπαξιωματικών του Στρατού και από την άλλη πλευρά οι υπόλοιποι μόνιμοι κάτοικοι. 

Οι πρώτοι διεκδικούν τη χρήση του χώρου που βρίσκεται μπροστά από την εν λόγω οικία για τη στάθμευση των οχημάτων τους, κάτι που συμβαίνει επί σειρά ετών, ωστόσο προσφάτως και μετά την αλλαγή των ενοίκων – οι οποίοι όπως είναι φυσικό εναλλάσσονται κάθε τόσο – διεκδικούν και άλλες θέσεις χωρίς φυσικά να έχουν προσκομίσει νομιμοποιητικά έγγραφα από οποιαδήποτε Αρχή που να πιστοποιεί τη διεκδίκησή τους.

Στον αέρα το ακίνητο;

Από την έως τώρα έρευνα ωστόσο προκύπτουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τη λειτουργία του εν λόγω ακινήτου, το οποίο μισθώνουν έναντι ιδιαίτερα χαμηλού αντιτίμου οι υπαξιωματικοί από το Δ' Σώμα Στρατού, μιας και δεν φαίνεται αυτό να έχει οικοδομική άδεια!

Παρά τις διαρκείς οχλήσεις μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση στα ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη του εν λόγω ακινήτου, ενώ θέση για το θέμα έχει κληθεί να λάβει και η Περιφέρεια ΑΜΘ μιας και το κτίσμα σχεδόν εφάπτεται με την οικία του Μάνου Χατζιδάκι χωρίς να εμφανίζεται στο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στην πρώτη, όπως προκύπτει από την έως τώρα έρευνα.

Καλείται η Αστυνομία! 

Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς γύρω από τη εν λόγω περιοχή, τις θέσεις στάθμευσης αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτής, ορισμένοι εκ των ενοίκων παρουσιάζουν ιδιαίτερα προκλητική στάση, ενώ δεν διστάζουν να ζητήσουν και τη συνδρομή της Αστυνομίας όταν κάποιος άλλος ακινητοποιήσει το όχημά του στις εν λόγω θέσεις. 

Πρόσφατα, κλήθηκε η Αστυνομία να βεβαιώσει κλήση (!) σε άπορο ο οποίος παραλάμβανε μια σακούλα τρόφιμα από κοινωνική δομή που δραστηριοποιείται στην περιοχή και είχε ακινητοποιήσει για λίγα λεπτά το Ι.Χ. του εκεί, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και την Τετάρτη όταν πάλι κλήθηκε η Αστυνομία για άλλο Ι.Χ. το οποίο είχε σταθμεύσει στις εν λόγω θέσεις. Τότε μάλιστα προκλήθηκε ένταση, για ακόμη μια φορά, ωστόσο το όργανο της Τροχαίας αντελήφθη το νομικό κενό και δεν προχώρησε στη βεβαίωση παράβασης.

Ασυδοσία... με άρωμα Στρατού

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως παρά τις προσπάθειες από πλευράς των μόνιμων κατοίκων της περιοχής να βρεθεί η χρυσή τομή που θα καλύπτει και το έλλειμμα περιφρούρησης των χώρων στάθμευσης αλλά και θα εξυπηρετεί την ομαλή συμβίωση των κατοίκων, μέχρι στιγμής αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό μιας και ορισμένοι εκ των προσωρινών ενοίκων και υπαξιωματικών του Στρατού ακολουθούν διαφορετική λογική και νοοτροπία που φυσικά δημιουργεί προβλήματα, καθώς λειτουργούν με τρόπο ασύδοτο.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν στην κατοχή τους 2 και περισσότερα οχήματα, τα οποία ακινητοποιούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να παρκάρει άλλο Ι.Χ. ενώ ένα Ι.Χ. βρίσκεται σε... μακράν αποθήκευση και έχει περιγραφτεί αυθαίρετα, μιας και έχει κατασκευαστεί περίφραξη από συρματόπλεγμα η οποία και τοποθετήθηκε πάνω σε παρακείμενη κατοικία χωρίς άδεια. 

Μένει να δοθούν εξηγήσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές σχετικά με το εάν νομιμοποιούνται οι εν λόγω κάτοικοι να προχωρούν σε αντίστοιχες ενέργειες και πρακτικές, καθώς και από τα αρμόδια όργανα σχετικά με το ποίες θέσεις στάθμευσης έχουν παραχωρηθεί σε μόνιμους κατοίκους, εάν καταλαμβάνονται από άλλους πολίτες, και πως διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των κατοίκων που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μάλιστα, στην εν λόγω περιοχή, προβλεπόταν παρεμβάσεις βάσει του σχεδιασμού της τελευταίας ανάπλασης της οδού Βενιζέλου, οι οποίες ωστόσο δεν εφαρμόστηκαν από τον Δήμο Ξάνθης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ