2015-01-14 20:56:13
Φωτογραφία για Εικόνες που ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ από την αιματηρή ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο [photos]
Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, όπου... έσπειρε τον πανικό και το θάνατο ο Αμεντί Κουλιμπαλί, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι από τα πυρά του Γάλλου τζιχαντιστή, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη βρετανική Daily Mail, και αποτυπώνουν τον πανικό των ομήρων.

Στις λήψεις καταγράφονται και κάποιες από τις σορούς των πελατών, αλλά και ένα καροτσάκι μωρού στους άδειους διαδρόμους του Hyper Cacher.

Το άψυχο κορμί που απεικονίζεται εκτιμάται πως είναι του Γιόχαν Κοέν, του 22χρονου υπαλλήλου που επιχείρησε μάταια να πιάσει το όπλο του δράστη ώστε να τον αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων ομήρων, ο άτυχος Κοέν προσπάθησε να πυροβολήσει τον τρομοκράτη, αλλά το όπλο «μπλόκαρε» με αποτέλεσμα ο Κουλιμπαλί να έχει αρκετό χρόνο ώστε να σκοτώσει εν ψυχρώ τον νεαρό.


Σε μία άλλη εικόνα διακρίνεται ο Κουλιμπαλί που φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο, τη στιγμή που ένας υπάλληλος του καταστήματος στέκεται με τα χέρια ψηλά μπροστά σε μία πόρτα.

Την ίδια ώρα, πανικόβλητοι κάποιοι από τους πελάτες φαίνονται να προσπαθούν να κρυφτούν ή να προστατευτούν από τη μανία του τζιχαντιστή, ενώ κάποιος από τους εργαζόμενους στο παντοπωλείο καταγράφεται να καταστρέφει την κάμερα του κλειστού κυκλώματος έπειτα από εντολή του 33χρονου φίλου των αδελφών Κουασί που εκτέλεσαν δημοσιογράφους και σκιτσογράφους στο περιοδικό Charlie Hebdo. Όπως εξηγεί το βρετανικό δημοσίευμα, οι εικόνες διεσώθησαν χάρη στον σκληρό δίσκο του συστήματος.

Στο σύνολό τους 19 άνθρωποι παρέμειναν υπό καθεστώς ομηρίας για τουλάχιστον πέντε ώρες, μέχρι που η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση σκοτώνοντας τον Κουλιμπαλί και απελευθερώνοντας τους ομήρους.

Τρεις άνθρωποι εκτελέστηκαν από τον 33χρονο μόλις εισέβαλε στο κατάστημα, ενώ όσοι πελάτες τα κατάφεραν ακολούθησαν τις οδηγίες υπαλλήλου και κρύφτηκαν στο ψυγείο σε θερμοκρασία -3γ βαθμών Κελσίου ια να προστατευτούν.

Στο μεταξύ, ένας νεαρός ονόματι Μάικλ Μπ. κατόρθωσε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία κρυφά ενημερώνοντας για το περιστατικό και δίνοντας στη συνέχεια οδηγίες στους πελάτες.

«Ενας αστυνομικός μου είπε ότι θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να πέσουμε στο δάπεδο όταν η επιχείρηση θα πραγματοποιείτο. Ηταν φανερό ότι ο τρομοκράτης ετοιμαζόταν να πεθάνει. Έλεγε ότι είναι η ανταμοιβή του. Είχε από ένα όπλο σε κάθε χέρι και ένα κουτί πυρομαχικά. Ξαφνικά ξεκίνησε να προσεύχεται», δήλωσε ο Μάικλ Μπ.

Ήταν λίγα λεπτά πριν οι αστυνομικοί εισβάλουν στο κατάστημα σκοτώνοντας τον Κουλιμπαλί και δίνοντας ένα τέλος στην τραγική υπόθεση ομηρίας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ