2015-01-15 13:57:41
Φωτογραφία για ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΕΞΑΣ ΑΞΚΟΣ ε.α ΠΝ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ
Ο Χαρίλαος Μέξας του Ιωάννη, απόστρατος Αξιωματικός Πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στον Άλιμο. Αποφοίτησε από το «Θουκυδίδειο» Γενικό Λύκειο Αλίμου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό, φοίτησε στη Σχολή Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης Παλάσκα, στην Σχολή Αεροπορίας Στρατού όπου έλαβε το Πτυχίο Πιλότου Ελικοπτέρων, μετεκπαιδεύτηκε επιτυχώς στη Σχολή Αεροπορίας Ναυτικού και απέκτησε Πτυχίο Χειριστού (Pilot) Ελικοπτέρων.

Επίσης μετεκπαιδεύτηκε σε σχολεία στην ΗΠΑ, Ιταλία και Σουηδία (SAS).

Αποφοίτησε από την Σχολή Ασφάλειας Πτήσεων Πολεμικής Αεροπορίας, τη Σχολή Θαλάσσιας Διαβίωσης και Διαφυγής Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού Ιταλίας.

Έχει συμμετάσχει ως Συγκυβερνήτης και Κυβερνήτης Ελικοπτέρων με Φρεγάτες του Στόλου τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς αποστολές.

Πέρα από το πτητικό έργο ως πιλότος Ε/Π, με εμπειρία χιλιάδων ωρών, έχει διατελέσει σε θέσεις στη Διοίκηση Ελικοπτέρων και σε πολεμικά πλοία όπου καλούνταν να επιχειρήσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, να προσνηώνονται και απονηώνονται από τα πλοία του Στόλου, συχνά νύχτα και με τα στοιχεία της φύσεως σε πλήρη ένταση.


Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας συμμετείχε σε αρκετές ειδικές αποστολές στο εξωτερικό και σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης.

Συγκεκριμένα στη Σερβία στον πόλεμο της Βοσνίας, στον πόλεμο του Ιράκ ENDURING FREEDOM, στον πόλεμο του Λιβάνου ACTIVE ENDEAVOR.

Στη επιχείρηση του ΝΑΤΟ ALLIED PROVIDER στη Σομαλία παρέχοντας προστασία στα πλοία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) στα ανοικτά της Σομαλίας και της Κένυας, και για την αποτροπή της πειρατείας στους άξονες, Μομπάσα-Μογκαντίσου, Μογκαντίσου-Σοκότρα και στην περιοχή Κόλπου Άντεν-Κέρατος της Αφρικής.

Κατά την διάρκεια της κρίσεως των Ιμίων συμμετείχε ως πλήρωμα ελικοπτέρου Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ.

Έχει τιμηθεί με μετάλλια και παράσημα του Ελληνικού Έθνους, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή στον Άλιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση στελεχών ΕΔ και ΣΑ υποψηφίων βουλευτών
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ