2015-01-19 19:23:35
Φωτογραφία για SOS από την ΕΙΝΑΠ για ελλείψεις κλινών ΜΕΘ - δραματικό τοπίο για χρονίως πάσχοντες
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές ελλείψεις κλινών σε ΜΕΘ, κρούουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το πρόβλημα μάλιστα εφέτος διογκώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η γρίπη έχει κάνει την εμφάνισή της, η οποία προκαλεί σοβαρές επιπλοκές (καθώς υπάρχουν μεταλλάξεις, τις οποίες δεν καλύπτει όλες το εμβόλιο) και απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα.

Ήδη, πολλοί ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα είναι αυτή την στιγμή διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλευτηρίων, ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, τονίζει η ΕΙΝΑΠ.

Σε ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζεται ακόμη, ότι «πρόκειται για δραματικό πρόβλημα που απειλεί άμεσα δεκάδες ανθρώπινες ζωές» και το οποίο οφείλεται «στη μη ύπαρξη διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού». Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, «εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι («τους οποίους απευχόμαστε») για βαριά κρούσματα γρίπης αυτή την περίοδο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο».


Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι «κατ' επανάληψη έχει τονίσει το πρόβλημα και έχει απαιτήσει λύση που, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία.. Θεωρούμε τελείως απαράδεκτο στον 21ο αιώνα, βαρέως πάσχοντες ασθενείς, που περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη λίστα του ΕΚΑΒ, να έχουν ως μοναδική ελπίδα να καταλήξει κάποιος άλλος από τους ήδη νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για να πάρουν τη θέση του. Να επικρατεί δηλαδή "ο θάνατός σου, η ζωή μου"».

Να σημειώσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι εάν εκλεγεί κυβέρνηση, προτεραιότητά του θα είναι οι προσλήψεις σε ΜΕΘ.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/324920-sos-apo-tin-einap-gia-elleipseis-klinon-meth---dramatiko-topio-gia-xronios-pasxontes#ixzz3PHysEGZL
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ