2015-01-21 12:03:00
Φωτογραφία για Η Τουρκία ετοιμάζει την χρήση λέιζερ ως στρατιωτικό όπλο σε πολεμικό πλοίο !
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή!

Τούρκοι μηχανικοί της αμυντικής βιομηχανίας δοκίμασαν  με επιτυχία το πρώτο πρωτότυπο  υψηλής ισχύος σύστημα όπλου λέιζερ,  παρόμοιο  με το αμερικανικό με το πρόγραμμα  Laser Weapon System, σύμφωνα με  τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou σήμερα Δευτέρα.

Οι προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, μέσω της συνεργασίας της εταιρείας Aselsan, του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Τουρκίας TUBITAK και το Πανεπιστήμιο Bilkent, με προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων δολαρίων, βαίνουν σε καλό δρόμο.

Το πρώτο πρωτότυπο κατέστρεψε επιτυχώς τον στόχο, χωρίς να επηρεάζεται από τις κινήσεις της πλατφόρμας πάνω στην οποία είχε εγκατασταθεί. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια της TUBITAK κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τουρκικές εταιρείες συνεχώς δημοσιεύουν στοιχεία για την ανάπτυξη των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την πρόοδο όσον αφορά την τοπική ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων, όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα ελικόπτερα T129 ελαφρά ελικόπτερα και τυφέκια.


Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό ισοδύναμο της «DARPA» του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) .

Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος .

Το λέιζερ που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως ένα οπλικό σύστημα ακριβείας (CIWS) στην επόμενη γενιά φρεγατών της Τουρκίας, TF-2000, με κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών πλοίων, αεροσκαφών και πυραυλικών απειλών.

Το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικής εμπνεύσεως και κατασκευής όπλου λέιζερ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 72 μήνες και υλοποιείται κάτω από συνθήκες άκρα μυστικότητας ως «ΕΤΝΑ άκρως απόρρητο» μια κατάσταση, που απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν με τους όρους ασφάλειας SAVTAG και τους κανονισμούς ασφαλείας καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .

Το πρώτο σύστημα λέιζερ που χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και υλοποιήθηκε με την κατασκευή όπλου επί πολεμικού πλοίου με την ονομασία USS Ponce, και δύναται να καταστρέφει μη επανδρωμένα αεροχήμτα, ελικόπτερα και μικρά σκάφη περιπολίας.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο pentapostagma.gr, η Τουρκία προσπαθεί να αναπτύξει ένα εθνικό σύστημα όπλου λέιζερ με την υποστήριξη του επιστημονικού ιδρύματος, TÜBİTAK. Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι η γειτονική χώρα έβαλε μπρος για την κατασκευή του εγχώριου όπλου λέιζερ , το οποίο θα εγκατασταθεί επί πολεμικού πλοίου. Γίνεται αμέσως κατανοητό ότι με ένα τέτοιο όπλο τα τουρκικά πολεμικά πλοία , θα αποτελούν κίνδυνο θάνατο για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Δεν αμφισβητεί κανένας την ναυτοσύνη των ναυτών , υπαξιωματικών και αξιωματικών του πολεμικού μας ναυτικού, αλλά η τεχνολογία «τρέχει», και δεν γίνεται να μας περιμένει κανένας.

Η χώρα μας οφείλει να εξοπλιστεί με ανάλογα συστήματα, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό, που πλέει «πρόσω ολοταχώς» στο Αιγαίο Πέλαγος. Υπενθυμίζεται ότι το θωρηκτό Αβέρωφ , το πιο ένδοξο ελληνικό πολεμικό πλοίο των νεώτερων χρόνων , ήταν το πιο σύγχρονο πλοίο την εποχή του, και με την εμφάνιση του προκαλούσε τρόμο στους τούρκους.

pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ