2015-01-22 12:39:12
Φωτογραφία για 54.000 νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με εκπτώσεις – Στο περίμενε 70.000 ιδιοκτήτες στις εφορίες
Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει η παροιμία η οποία εν προκειμένω βρίσκει εφαρμογή σε 54.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, που είχαν υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, Ε2 και Ε1 και περίμεναν εκπτώσεις ή απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ.

Με ανακοίνωση της η ΓΓΔΕ, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η 2η μαζική εκκαθάριση, με την οποία χορηγήθηκε έκπτωση 50% ή 100% στον ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων έτους 2014 καθώς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ έτους 2014 σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών. Από την εκκαθάριση αυτή βρέθηκαν και 3.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι τελικά χάνουν τις αρχικές εκπτώσεις λόγω υπέρβασης εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων.

Για να κλείσει η διαδικασία έπρεπε να γίνει περιπτωσιολογική διασταύρωση των τροποποιήσεων που έκαναν οι φορολογούμενοι όχι μόνο στα έντυπα της ακίνητης περιουσίας αλλά και στα έντυπα των εισοδημάτων από ακίνητα (Ε2), όπως και στα έντυπα των εισοδημάτων (Ε1), με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ να βρίσκονται ως τώρα στα πρόθυρα..
. εγκεφαλικού, "πληρώνοντας" τον κακό σχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 70.000 ιδιοκτήτες που έκαναν τροποποιήσεις στα Ε9 και προέκυψε επιστροφή ή μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, θα πρέπει να περάσουν από την εφορία τους, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Ως τώρα αυτή η διαδικασία δεν μπορούσε να προχωρήσει, αφού το σύστημα είχε "κλείσει" μετά από τις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνει η μαζική εκκαθάριση, που ολοκληρώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να ανοίξει τελικά η εφαρμογή.

Εν τω μεταξύ, από την Πέμπτη θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά επιστροφής της β΄ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που αφορά στο γεωργικό πετρέλαιο. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι έπρεπε να γίνουν πρώτα οι προβλεπόμενοι συμψηφισμοί έναντι οφειλών των δικαιούχων.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ