2015-01-22 14:42:44
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη διάκριση σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού
Αριθμ. Πρωτ.: 15 /15

Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος: Ασφαλισμένοι υπό τη δυσμένεια του Υπουργείου Εργασίας 

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους μας ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και συγκεκριμένα των φορέων πρόνοιας, όπως επιχειρήθηκε με το άρθρο 220 του ν.4281/2014, αποτελεί μια παρωδία-μονόλογο για το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο χωρίς ουδέποτε να εξετάσει τις προτάσεις που υποβλήθηκαν τόσο από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και από τις θεσμικές ενώσεις που εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους τις πέταξε στον κάλαθο τον αχρήστων, χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να αφουγκραστεί τα δίκαια και πλήρως αιτιολογημένα αιτήματα για το Ταμείο μας. 

Την ίδια στιγμή, για άλλο Ταμείο Αρωγής, και συγκεκριμένα το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής, με το ΦΕΚ 3466 Β΄/23.12.2014, υιοθετούνται ΟΛΑ εκείνα τα αιτήματα που στην περίπτωση του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος υποστηρίχθηκε ότι δεν ήταν εφικτό να εφαρμοστούν. 


Κατά περίπτωση λοιπόν είναι εφικτό, αλλά όχι για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ούτε για τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ & ΣΑ:

- Το νέο καθεστώς στον τρόπο υπολογισμού των παροχών να εφαρμόζεται μόνον εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλογιστικής μελέτης.

- Η δυνατότητα μετατροπής σε ν.π.ι.δ. να ενεργοποιηθεί με εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής μέχρι 30-06-2015.

- Στην περίπτωση μετατροπής σε ν.π.ι.δ. να εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι καταστατικές διατάξεις και η εποπτεία να παραμένει στην υφιστάμενη εποπτεύουσα αρχή.

Αναγνωρίζοντας το δίκαιο των παραπάνω ρυθμίσεων (τα οποία αποτέλεσαν σταθερές επιδιώξεις μας) καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη διάκριση σε βάρος των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος και καλούμε όλους τους αρμόδιους να δώσουν τις οφειλόμενες εξηγήσεις και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να δεσμευτεί άμεσα στην αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας που συντελέστηκε σε βάρος μας με την επέκταση, μετεκλογικά, μετά τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, της εφαρμογής των παραπάνω ρυθμίσεων και στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Σαϊτάκης                      Σπυρίδων Πασσάκος
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ