2015-01-23 15:13:05
Φωτογραφία για Η Ρωσική Εκκλησία καλεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να ψηφίσει την απόφαση κατά της διάκρισης των χριστιανών
Το γραφείο εκπροσώπησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επί του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί να αρχίσει η μάχη με τη διάκριση των χριστιανών σε ευρωπαϊκές χώρες Η δήλωση αυτή περιέχεται στην ανακοίνωση που διαδόθηκε από την κυβέρνηση.

Από τις 26 έως 30 Ιανουαρίου η Βουλευτική Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης θα συζητήσει την έκθεση και το σχέδιο της απόφασης που ετοιμάστηκαν από τον Μολδαβό βουλευτή Βαλερίου Γκιλέτσι "Μάχη με τη μισαλλοδόξια και τη διάκριση στην Ευρώπη, ειδικότερα, σχετικά με τους χριστιανούς ".

"Σήμερα οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν τις εκφάνσεις διακρίσεως στο χώρο εργασίας τους, τη διάδοση των αρνητικών στερεοτύπων γι’ αυτούς, τις πράξεις βανδαλισμού και βεβήλωσης των εκκλησιών ", λέγεται στην ανακοίνωση.

Στην έκθεση παρατίθενται παραδείγματα από τη ζωή των ανθρώπων που αρνήθηκαν να καταχωρήσουν γάμους μεταξύ των ομοφυλόφιλων και για το λόγο αυτό τους απέλυσαν από τη δουλειά τους λόγω σοβαρής παράβασης των εργασιακών τους καθηκόντων. Λόγου χάριν, "η Μάργαρετ Ντόουνς από τη Μεγάλη Βρετανία απολύθηκε, όμως αποκαταστάθηκε στη δουλειά της μετά την επιτυχή έφεση στο δικαστήριο ανωτέρου βαθμού δικαιοδοσίας ", εξηγούν οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Επίσης στο έγγραφο παρατίθενται τα στοιχεία για περιστατικά, όταν οι χριστιανοί συνελήφθησαν και ακόμη και καταδικάστηκαν για την έκφραση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων ή όταν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα της ελευθερίας των συγκεντρώσεων.

"Παραδείγματος χάριν, σε μερικούς καθολικούς ιερείς σύνηψαν τις κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας που απαγορεύει τη "γλώσσα της εχθρότητας ", επειδή προφήτευαν μερικές δογματικές χριστιανικές αξίες, ενώ το 2013 το Κολλέγιο της Οξφόδρης απαγόρεψε το χριστιανικό συνέδριο, επειδή εκεί συζητούνταν η υπόθεση ότι ο γάμος είναι δυνατός μόνο μεταξύ του ανδρός και της γυναικός ", εξηγούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης. Αυτές οι "διέξοδοι" στις νομοθεσίες διάφορων χωρών, κατά τη γνώμη τους, "επιτρέπουν σε υπαλλήλους οργάνων της τάξεως που έχουν ιδιαίτερο ζήλο "να πνίξουν" οποιεσδήποτε δημόσιες συζητήσεις".

Εκτός από αυτό, σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το δικαίωμα των γονέων να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν μαθήματα της σεξουαλικής παιδείας. "Τέτοια κατάσταση υπήρχε στην Ισπανία μέχρι το 2012, ώσπου η κυβέρνηση να μην αποφασίσει να διακόψει το υποχρεωτικό μάθημα "Εκπαίδευση του πολίτη ", τη διαμαρτυρία σχετικά με το οποίο εξέφρασαν πάνω από 55 χιλ. γονείς, επειδή το μάθημα αυτό περιείχε απόψεις για την σεξουαλικότητα και τις εκτρώσεις, απαράδεκτες για τους γονείς ", υπενθυμίζουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης.

Την ίδια στιγμή στη Γερμανία τα σχολεία απέρριψαν αυτή την απαίτηση των γονέων, ισχυριζόμενα ότι η παρακολούθηση του σχολείου στη Γερμανία είναι υποχρεωτική.

Επίσης η Ρωσικής Ορθόδοξη Εκκλησία ζητά το PACE να επιστήσει την προσοχή στην καταστροφή των ναών κα τους διωγμούς των πιστών στην Ουκρανία.

Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μητροπολίτης κ.κ. Ονούφριος πολλές φορές έχει απευθυνθεί στις αρχές της χώρας με παράκληση να σταματήσουν την καταστροφή των ναών με βομβαρδισμούς και την βία των εθνικιστών κατά των πιστών – μέσα στο τελευταίο χρόνο τέτοια περιστατικά έχουν φτάσει στα 60.

"Τα εγκλήματα που σχετίζονται με την εκδήλωση μίσους προς τις θρησκευτικές ομάδες, πρέπει να κατηγορηθούν δημόσια, και οι κρατικές αρχές πρέπει να εγγυηθούν ότι τα πρόσωπα που τέλεσαν τα εγκλήματα αυτά, θα εντοπιστούν και να δικαστούν με το νόμο ", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ