2015-01-24 00:29:06
Φωτογραφία για Αποτεφρώθηκε ο ένας από τους δολοφόνους στο εβραϊκό παντοπωλείο
Ο τρίτος δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού, Αμεντί Κουλιμπαλί, που... σκότωσε μια αστυνομικό και τέσσερις εβραίους ομήρους σε ένα παντοπωλείο, ενταφιάστηκε σήμερα διακριτικά σε ένα νότιο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η σορός του Κουλιμπαλί αποτεφρώθηκε στο τμήμα του νεκροταφείου του Τιέ που προορίζεται για τους μουσουλμάνους, αφού το Μάλι, η χώρα απ’ όπου κατάγεται η οικογένειά του, δεν τη δέχθηκε.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί στο σημείο και μόνο «μερικά μέλη» της οικογένειας του Κουλιμπαλί, του μόνου αγοριού μιας οικογένειας με δέκα παιδιά, ήταν παρόντα, επεσήμανε μια αστυνομική πηγή.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκοτώθηκε στις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ, όπου σκότωσε τέσσερις ανθρώπους. Την προηγουμένη είχε σκοτώσει μια αστυνομικό στο νότιο Παρίσι.

Ο τάφος του είναι ανώνυμος, όπως και εκείνοι των Σέριφ και Σάιντ Κουασί, δραστών της επίθεσης εναντίον της γαλλικής, σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Τα αδέλφια Κουασί αποτεφρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ζενεβιγέ και το Ρεμ, προάστια του Παρισιού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ