2015-01-24 14:25:33
Φωτογραφία για Εγκαίνια έργου που δεν υπάρχει!
 

Ο Αντ. Σαμαράς εγκαινίασε το δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται σε τρεις μήνες !

• Παραδοχή ήττας η επιλογή, σύμφωνα με αναλυτές

• Κρίση ξέσπασε στην COSCO

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η επιλογή του πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη εγγραφή συνέντευξης του στο Mega την Πέμπτη για να παραστεί στα εγκαίνια του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ, της COSCO στο Πέραμα.

Κατ’ αρχήν πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν ότι η επιλογή της μη εμφάνισης σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό Μέσο παραπέμπει σε «λευκή πετσέτα» εν όψει της Κυριακής των εκλογών. Και πρόσθεταν με νόημα ότι μόνο την υπεράσπιση της υστεροφημίας του – μέσα από τα «εγκαίνια της μεγαλύτερης επένδυσης» - εξυπηρετεί αυτή η επιλογή.

Επιπλέον στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ δήλωναν έκπληκτοι για την επιλογή του επιτελείου του πρωθυπουργού, αφού τον έβαλαν να εγκαινιάσει ένα έργο που δεν υπάρχει και μόνο προκαταρτικές εργασίες γι’ αυτό έχουν γίνει.


Κι ακόμη, όπως αποκαλύπτει το Pireas2day.gr , το έργο , το οποίο σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης πρέπει να αρχίσει εντός 3 μηνών, δηλαδή μέχρι τέλος Μαρτίου, δεν έχει ακόμα άδεια κατασκευής, αφού ο αρμόδιος Υπουργός ΥΝΑ κ. Μ. Βαρβιτσιώτης δεν έχει υπογράψει την Υπουργική Απόφαση που απαιτείται, ούτε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά έχει χορηγήσει άδεια κατασκευής, σύμφωνα με το νόμο και τη Σύμβαση. Επομένως παρέστησαν σε παράνομο έργο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα απαιτούμενα έγγραφα η ΣΕΠ, τα κατέθεσε επίσημα στον ΟΛΠ και τα υπέγραψε ο εκπρόσωπός της μόλις την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου!!!, μαζί με φακέλους που έλλειπαν, δηλαδή μία μέρα πριν τα εγκαίνια!

 

Φυσικά στα προεκλογικά εγκαίνια αυτά δεν παρέστη κανένας δήμαρχος, κανένας φορέας του λιμανιού και φυσικά ούτε η διοίκηση του ΟΛΠ.

Πάντως στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε κρίση που έχει ξεσπάσει στη μητρική εταιρία της ΣΕΠ την Cosco PASIFIC, της οποίας ο Πρόεδρος Li Yunpeng παραιτήθηκε, ενώ ο Πρόεδρος της ΣΕΠ cpt Fu αποχωρεί κι αυτός για την Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και μέσα στη ΣΕΠ έντονες αντιδράσεις για τα εγκαίνια αυτά, που θα φανούν τις επόμενες μέρες.
PortNet
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ