2015-01-25 03:28:06
Φωτογραφία για Τεράστιο πρόβλημα σε δικαστική αντιπρόσωπο και εκλογείς στην Αγία Ρουμέλη
Τεράστιο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι καιρικες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στη δικαστική αντιπρόσωπο να φτάσει στην Αγία Ρουμέλη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε σήμερα να μεταβεί η δικαστική αντιπρόσωπος και το εκλογικό υλικό με σκάφος του λιμενικού.

Ωστόσο, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν τόσο θυελλώδεις που δεν επέτρεψαν στο σκάφος να πλησιάσει στην υποτυπώδη προβλήτα της Αγίας Ρουμέλης, λόγω του κυματισμού.

Ετσι έγινε προσπάθεια να γίνει η μεταφορά με ελικόπτερο από το Ηράκλειο. Όμως ούτε από αέρος κατέστη δυνατή η μεταφορά στην Αγία Ρουμέλη λόγω καιρού.

Αποφασίστηκε λοιπόν το πρωί της Κυριακής στις 6.00 να επιχειρηθεί η μεταφορά της δικαστικής αντιπροσώπου με ελικόπτερο Super Puma.

Ακόμα και αν αυτή η προσπάθεια πέσει στο κενό τότε η δικαστική αντιπρόσωπος θα υποχρεωθεί να φτάσει στην περιοχή με τα πόδια διασχίζοντας το μονοπάτι που απαιτεί περίπου 2-2,30 ώρες πεζοπορία.


Ανησυχούν οι εκλογείς πως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν

Την ίδια στιγμή, ανησυχία επικρατεί και στους εκλογείς που ψηφίζουν στην Αγία Ρουμέλη αλλά κατοικούν αλλού.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση ήταν αδύνατη σήμερα λόγω καιρικών συνθηκών και με αγωνία περιμένουν να δουν τι καιρός θα επικρατεί αύριο και αν θα μπορέσουν να πάνε στην Αγία Ρουμέλη με πλοίο για να ψηφίσουν.

Μέχρι στιγμής πάντως οι εκτιμήσεις για τον καιρό που θα επικρατεί την Κυριακή δεν είναι αισιόδοξες για τη δυνατότητα ακτοπλοϊκής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ανησυχία  των εκλογέων οι οποίοι ως μόνο τρόπο πρόσβασης θα έχουν το μονοπάτι, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη τη διαδικασία και τη μετάβαση, ειδικά κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ