2015-01-26 15:03:45
Φωτογραφία για Στις 16.00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας - Τα φαβορί για τα υπουργεία
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιηθει στις 16:00 η ορκωμοσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Νωρίτερα, στις 15:30, ο κ. Παπούλιας θα επιδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Τσίπρα.

Θα προηγηθεί στις 14.00 συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, βούληση του κ. Τσίπρα είναι να μην υπάρξει θρησκευτική ορκωμοσία του.

Η πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο προκάλεσε τηναντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, η οποία σχολίασε πως «πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας». 

«Αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία», πρόσθεσε η κ. Σπυράκη.

Τα φαβορί για τους υπουργικούς θώκους


Μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η ανακοίνωση της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος είναι θέμα ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο πρόσωπο για να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης. 

Ο Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να είναι ο επόμενος υπουργός Ανάπτυξης. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πιθανότατα ο επόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Κοτζιά. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπουργός Επικρατείας θα είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ δεν αποκλείεται ο Γιάννης Δραγασάκης να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα οικονομικά θέματα και τη διαπραγμάτευση. 

Αναπάντητο είναι προς το παρόν το ερώτημα για το ποια θα είναι η παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, υπουργική θέση θα καταλάβει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν προτίθεται να ζητήσει να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Οι κύκλοι των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά.

Οι επόμενες κινήσεις του Π. Καμμένου

Μετά τη σημερινή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και βουλευτές, ενώ αύριο το πρωί στις 9:00 θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Στις 16:00 ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Nαυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ