2015-01-27 03:04:06
Φωτογραφία για «Κακή είδηση η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»
Κακή είδηση για την Ευρώπη και την Ελλάδα» χαρακτήρισε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του... Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της Rheinische Post, το «απρόσμενα καλό αποτέλεσμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα προσδώσει στην επόμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση και επιθετικότητα έναντι των ευρωπαίων εταίρων της. Ο Μαρσέλ Φράτσερ προέβη μάλιστα στην εκτίμηση ότι «μία σύγκρουση με τους ευρωπαίους εταίρους για την οικονομική πολιτική είναι προδιαγεγραμμένη».

Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ, «θα υπάρξει πολλή ανασφάλεια ως προς τη μελλοντική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης». Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο γερμανός ειδικός εκτίμησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση και έξοδος της Ελλάδας από τη ευρωζώνη -σενάριο που ο ίδιος θεωρεί ωστόσο απίθανο- «ενδέχεται ασφαλώς να προκληθούν ρήγματα σε όλη την Ευρώπη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ