2015-01-27 08:50:45
Φωτογραφία για Στο υπουργείο Υγείας τα Ταμεία – Παραμένει στο Εργασίας η Κοινωνική Αλληλεγγύη
Τα ασφαλιστικά Ταμεία περνούν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε στο ΣτΕ ο Αλέξης Τσίπρας.

IATRONET

Στο καθεστώς προ του Σεπτεμβρίου του 1995 επιστρέφει το υπουργείο Υγείας, στην αρμοδιότητα του οποίου μεταβιβάζονται ξανά τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο κατέθεσε τη Δευτέρα ο νέος πρωθυπουργός στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τις προωθούμενες αλλαγές είχε προϊδεάσει το Iatronet με σχετικό δημοσίευμα από το πρωί της Δευτέρας.

Στο νομοθέτημα αναφέρεται ότι το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Η μεταβίβαση των ασφαλιστικών Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας έγινε το 1995, με κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Με πρωθυπουργό Σαμαρά και υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, το 2012, μεταβιβάστηκε στο υπουργείο Εργασίας και η Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Υπερυπουργεία

Η κυβέρνηση Τσίπρα δημιουργεί τέσσερα υπερυπουργεία:

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Μακεδονίας Θράκης.

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ