2015-01-27 10:06:06
Φωτογραφία για Ο θρίαμβος Ανδριανού και η κατάργηση του υφυπουργείου...
Παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες, ο Γιάννης Ανδριανός επανεξελέγη θριαμβευτικά στην Αργολίδα, και παραδίδει ένα υφυπουργείο Αθλητισμού που πιθανόν να πάψει πλέον να υφίσταται Το αποτέλεσμα των εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη και βαριά ήττα, ωστόσο σε ατομικό επίπεδο (δηλαδή στους βουλευτές που εξελέγησαν) προκύπτουν μικροί θρίαμβοι.

Ένας από αυτούς τους θριάμβους αφορά τον τέως –πλέον- υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, που επανεξελέγη στο Νομό Αργολίδας πρώτος σε ψήφους και μάλιστα με τεράστια διαφορά και από τους συνυποψηφίους τους, αλλά και τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων παρατάξεων.

Είναι, εξάλλου, γεγονός, πως η πρωτιά της Ν.Δ. στην Αργολίδα (όπου Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή κέρδισαν από μία έδρα) οφείλεται εν πολλοίς σε εκείνον και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το ότι ο Νομός παρέμεινε… μπλε, αποτελεί προσωπική του επιτυχία.


Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ανδριανός έλαβε 9.220 ψήφους, αυξάνοντας κατά πολύ τα ατομικά του ποσοστά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ενώ άφησε πολύ μακριά πίσω του τον Βασίλη Σιδέρη (6.134 ψήφους) και τον Δημήτρη Σχοινοχωρίτη (1876) που δεν εξελέγησαν. Ο Δημήτρης Κοδέλας που κέρδισε μία έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 7.979 ψήφους, ενώ η Χρυσή Αυγή εξέλεξε τον Γιώργο Γαλέο με 1670 ψήφους.

Μιλώντας βέβαια για θρίαμβο Ανδριανού εν μέσω τρομερού πολέμου που δεχόταν εδώ και αρκετό καιρό, οφείλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού πολεμήθηκε κυρίως από τον Ολυμπιακό, που σε κάθε ευκαιρία έβαλλε εναντίον του, θεωρώντας πως ο υπό κατάθεση νέος αθλητικός νόμος δημιουργήθηκε για να επιφέρει πλήγμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Άλλωστε μία από τις διατάξεις του νόμου που δεν πρόλαβε ποτέ να κατατεθεί στη Βουλή, αφορά τα κωλύματα για παράγοντες που διώκονται από τη δικαιοσύνη.

Σε ΜΜΕ φίλα προσκείμενα προς τον Ολυμπιακό, αυτού του είδους οι αιχμές αφήνονταν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. Ο πόλεμος προς το πρόσωπό του έλαβε κάθε επισημότητα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» εξαπέλυαν ευθεία επίθεση στον Γιάννη Ανδριανό, με αφορμή την εισήγηση της αστυνομίας να μην μετακινηθούν φίλαθλοι στο ματς κυπέλλου με τον Τύρναβο.

«Ένας ανίκανος Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Ανδριανός, ο οποίος μετά το νόμο έκτρωμα που είχε γραφτεί στα υπόγεια του ΣΚΑΙ και της AEGEAN και δεν πρόλαβε να τον περάσει, παίρνει τώρα μια απόφαση έκτρωμα και την ίδια μέρα επιτρέπει σε κάποιους να ταξιδεύουν ανενόχλητοι (αγώνας Ξάνθη-ΠΑΟ) και σε κάποιους άλλους, στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, απαγορεύει τη μετακίνηση, οργανωμένη και μεμονωμένη», ανέφερε μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της.

Η ξεκάθαρη προσπάθεια να στραφούν οι ψηφοφόροι-οπαδοί του Ολυμπιακού εναντίον του Γιάννη Ανδριανού, εμφανίζοντάς τον ως «εχθρό» της ομάδας, ενισχύθηκε και με μια πρόσφατη συνέντευξη του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, στο ΦΩΣ: «Δεν ξέρουν οι Ολυμπιακοί ότι ο κύριος Ανδριανός έφτιαξε έναν αθλητικό νόμο... σύνοψη της εκπομπής Δίκη και των όσων λένε οι καλεσμένοι της; Πήγα πριν λίγες μέρες στο Άργος, στην πατρίδα του κ. Ανδριανού. Πηγαίνετε κι εσείς και θα δείτε τι λένε οι Ολυμπιακοί για τον συντοπίτη τους»...

Όπως αποδείχτηκε τελικά, με την πανηγυρική επανεκλογή Ανδριανού, η πραγματικότητα ήταν ολίγον διαφορετική Ο νόμος

Το μεγάλο κρίμα είναι ότι δεν πρόλαβε να «περάσει» το νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος δεν έγινε νόμος του κράτους, όχι επειδή δεν ήταν ένας καλός νόμος (όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι), αλλά επειδή υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στη σύνταξή του: το νομοσχέδιο δόθηκε προς διαβούλευση στις αρχές Δεκέμβρη, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε παράταση, η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 20/12, αλλά μετά προκηρύχθηκαν εκλογές λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και έτσι ο νόμος έμεινε στο συρτάρι.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Γιάννης Ανδριανός δεν θα το βάλει κάτω και θα προσπαθήσει να πείσει και τη νέα αθλητική ηγεσία για το πόσο μελετημένος και σωστά επεξεργασμένος είναι ο νέος νόμος, που χωρίς αμφιβολία έβαζε τάξη στην ανομία και την αυθαιρεσία, κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό άλλωστε τον πολέμησε (ή προσπάθησε να το κάνει) λυσσαλέα η ΕΠΟ…

Προς κατάργηση το υφυπουργείο Αθλητισμού;

Αναμένοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα που πιθανότατα θα προκύψει την Τρίτη 27/1, υπάρχουν τις τελευταίες ώρες πολλές φήμες και σενάρια που δίνουν και παίρνουν.

Ένα από αυτά, αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να καταργήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού και να το μετατρέψει σε… «σκέτη» Γενική Γραμματεία, όπου θα υπάρχει ένας γ.γ.Α. με ενισχυμένες αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο του ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος που θέλει να δημιουργήσει ο νέος πρωθυπουργός, ο αθλητισμός δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς δεν αποκλείεται να απορροφηθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι η θέση του υφυπουργού Αθλητισμού είχε καταργηθεί και επί Γιώργου Παπανδρέου, ενώ «κουμάντο» στον αθλητισμό με αυξημένες αρμοδιότητες έκανε τότε ο γενικός γραμματέας, Πάνος Μπιτσαξής (με προϊσταμένους τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό, Γιώργο Νικητιάδη).

Επίσης, ο αθλητισμός είχε «μετακινηθεί» στο Παιδείας και από τον Αντώνη Σαμαρά, για ένα διάστημα από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούνιο 2013, για να «επιστρέψει» στη συνέχεια στο Πολιτισμού. Όμως τα γραφεία του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ παρέμειναν στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ