2015-01-27 14:44:06
Φωτογραφία για Νίκος Νικολόπουλος : Το χρέος μου προς τους πολίτες της Αχαΐας… δεν ξεχρεώνεται!
«Ο αγώνας μου για λιγότερα χρέη στις πλάτες του ελληνικού λαού ξεκινάει τώρα, όμως το προσωπικό μου χρέος προς τους πολίτες της Αχαΐας οι οποίοι με εκλέγουν εκπρόσωπό τους στη Βουλή επί 25 χρόνια, νικητή σε 11 εκλογικές αναμετρήσεις, ειλικρινά, δεν μπορεί να εξοφληθεί!

Θα κάνω  ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποδώσω την μοναδική στα πολιτικά χρονικά του τόπου μας, εμπιστοσύνη των Αχαιών στο πρόσωπό μου, αλλά τα όσα μου έχουν προσφέρει, το ξέρω, δεν ξεπληρώνονται εύκολα…».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, επανεκλεγείς Βουλευτής Αχαΐας με την εκλογική συμμαχία των ΑΝΕΛ, μιλώντας ενώπιον πολιτικών φίλων του, το απόγευμα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλάς» της Πάτρας, δεχόμενος τις ευχές τους για τη νέα θητεία και τις παροτρύνσεις τους, να ξεκινήσει μία νέα σελίδα αγώνων, υπέρ του ελληνικού λαού που υπέφερε τα πάνδεινα επί πέντε χρόνια.

Μιλώντας για αυτή ακριβώς την «μάχη» που μόλις ξεκινάει, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε:

«Θυμηθείτε τους λόγους για τους οποίους παράτησα πριν δυόμισι χρόνια το υπουργείου που μου έδωσε ο Σαμαράς… Θυμηθείτε ότι όταν ο Σαμαράς είπε “γονατίστε” εγώ είπα “θα μείνουμε όρθιοι”. Θυμηθείτε ότι ποτέ δεν κράτησα κλειστό το στόμα μου και ποτέ δεν… κάθισα καλά, όταν οι κυβερνήσεις άλλα έταζαν και άλλα έκαναν, όταν η πολιτική δεν εκπροσωπούσε τον λαό αλλά λειτουργούσε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του κλειστού κλαμπ των μεγάλων συμφερόντων.

Μην ανησυχείτε, λοιπόν.  Δεν αλλάζω ούτε την περπατησιά μου. Γι’ αυτό και από αύριο θα είμαι πάλι στις επάλξεις, για να στηρίξω την πραγματική πολιτική, αυτή που υπηρετεί τον λαό και κανέναν άλλο. Θα είμαι εκεί για να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τα όσα έχει δεσμευτεί. Θα είμαι εκεί για να στηρίξω τα τρία πρώτα νομοσχέδια: Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και της άρσης της ποινικοποίησης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Και θα είμαι εκεί, μέρα με την μέρα και βήμα με το βήμα, να ξαναχτίσουμε ένα κράτος δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες.  Αλλά θα είμαι εκεί, και για να τα βάλω με οποιονδήποτε… κωλοτούμπα ή όποιον επιχειρήσει να αποδομήσει την εθνική μας υπόσταση…».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικολόπουλος στην εκλογική συμμαχία των ΑΝΕΛ και στην επιτυχία τους, κόντρα στον πόλεμο που δέχτηκαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς επίσης και στη συμβολή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος:

«Η εκλογική συμμαχία των ΑΝΕΛ νίκησε όλα τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα και μόνο με τη στήριξη του λαού πέτυχε έναν εκλογικό και πολιτικό άθλο. Όσοι αγωνιστήκαμε πλάϊ στον Πάνο Καμμένο, βιώσαμε τον μεγάλο και βρώμικο πόλεμο σε κάθε βήμα μας. Τα καταφέραμε όμως, χάρη στους πολίτες.

Είμαι περήφανος και πρέπει να είστε και εσείς περήφανοι για την εκλογική απόδοση των ΑΝΕΛ στην Αχαΐα, όπου επιτεύχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στο πανελλήνιο.

Είμαι περήφανος για το ψηφοδέλτιο Αχαΐας των ΑΝΕΛ και ευχαριστώ, έναν – έναν και μία – μία, όλες και όλους τους υποψήφιους βουλευτές για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν. Η προσφορά τους στην εκλογική μας συμμαχία και στον τόπο δεν τελείωσε. Είμαι βέβαιος πως θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον από νέες θέσεις ευθύνης.

Τέλος, είμαι περήφανος για τη συμβολή των Χριστιανοδημοκρατών στην εκλογική συμμαχία των ΑΝΕΛ. Οι Χριστιανοδημοκράτες δεν ενίσχυσαν μόνο ποσοτικά την συμμαχία μας, αλλά της προσέδωσαν και ένα ισχυρό και αναγκαίο πολιτικό στίγμα, τονίζοντας πως οι κεντροδεξιοί πολίτες που είδαν τη ΝΔ να μετατρέπεται επί Σαμαρά σε παραμάγαζο της Μέρκελ και των συμφερόντων, μπορούσαν να βρουν στέγη κοντά μας, αφού και εμείς, σάρκα από την σάρκα τους είμαστε…».

 Επίσης, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε:

«Όσοι προσπάθησαν να μετατρέψουν τις δημοσκοπήσεις από εργαλεία μέτρησης της κοινής γνώμης σε εργαλεία χειραγώγησης της κοινή γνώμης, πήραν την απάντησή τους από τον λαό και αντιμετωπίζουν σήμερα την χλεύη του. Κάποιοι δημοσκόποι, ιδιαίτερα μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα, είτε ας… σκίσουν τα πτυχία τους, είτε ας αποφασίσουν να σοβαρευτούν, αντιμετωπίζοντας σοβαρά και με τους κανόνες της δεοντολογίας, την κοινωνία και την δουλειά τους. Αυτοκαταστρέφονται και παριστάνουν ακόμα τους… προφήτες! Δεν χρειάζεται να επανέλθω, για παράδειγμα, στην δημοσκόπηση της τοπικής εταιρείας που δημοσίευσε η ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος» έναντι της οποίας, οι ΑΝΕΛ λάβαμε υπερδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με αυτά που εμφάνιζε. Και δεν ήμασταν το μόνο κόμμα… Ελπίζω και εύχομαι, το μεγάλο χαστούκι των πολιτών να συνεφέρει τους πάντες και η δεοντολογία να αποκατασταθεί, ειδικά όταν η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων γίνεται μέσω ιστορικών μέσων ενημέρωσης με περγαμηνές εγκυρότητας στο παρελθόν. Αν δεν λυπούνται τους εαυτούς τους, ας λυπηθούν τουλάχιστον την ιστορική προσφορά κάποιων μέσων ενημέρωσης…».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από όλες και όλους τους πολίτες, να σταθούν κριτικά και αυστηρά δίπλα του και δίπλα στη νέα κυβέρνηση του τόπου. «Στις εκλογές αυτές, νίκησαν οι Έλληνες! Πείτε το και φωνάξτε το σε όλους… Γιατί όλοι μαζί πετύχαμε την ανατροπή της ελπίδας και όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε. Και θα προχωρήσουμε! Με ξέρετε καλά… Ποτέ δεν ζήτησα πιστοποιητικά κοινωνικών ή πολιτικών φρονημάτων όταν ήταν να βοηθήσω τον τόπο και τους συμπολίτες μου. Και ποτέ δεν ζήτησα ανταλλάγματα από κανέναν για τα λίγα ή πολλά που μπορεί να πρόσφερα. Είμαι εδώ για όλους, λοιπόν. Το ίδιο ασυμβίβαστος, όπως πάντοτε. Και το ίδιο έτοιμος για όλα… Η πατρίδα θα έρθει πάλι στα χέρια μας!» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ