2015-01-27 15:33:07
Φωτογραφία για Λιβύη: Τρεις νεκροί και τραυματίες από την βομβιστική επίθεση του Ι.Κ. στο πολυτελές ξενοδοχείο
Τραγικός απολογισμός στη Λιβύη μετά από την επίθεση τζιχαντιστών Τρεις μέχρι στιγμής είναι οι νεκροί από την σημερινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia, σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Μέλη του Ι.Κ. στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο twitter το παρακλάδι του Ι.Κ. στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και Λίβυους αξιωματούχους.

Επίσης δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών τα οποία προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών.

Ένας ένοπλος έχει συλληφθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Nabaa ο οποίος εδρεύει στην Τρίπολη μετέδωσε ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι» βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα superfoods των Αρχαίων Ελλήνων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα superfoods των Αρχαίων Ελλήνων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ