2015-01-27 21:01:58
Φωτογραφία για Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης για τους νέους Υπουργούς
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και... το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης εύχονται καλή επιτυχία, δύναμη και υπομονή τόσο στον κο. Σταθάκη, όσο και στον κο. Σπίρτζη στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών. Ταυτόχρονα όμως, θέτουμε άμεσα το ερώτημα, αναφορικά με τις προθέσεις και το σχεδιασμό τους σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς το έργο κρέμεται από μία κλωστή. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα και σύντομα – εντός ίσως και της επόμενης εβδομάδας – πρόκειται να απολυθεί το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού της Κ/Ξ κατασκευής. Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μεταξύ του Κυρίου του Έργου και του εργολάβου φαίνεται ότι δεν μπορεί να καρποφορήσει χωρίς την παρέμβαση την Πολιτικής Ηγεσίας και το έργο παραμένει παγωμένο, με ότι αυτό σημαίνει για την ολοκλήρωσή του αλλά και για τη χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Με αυτά τα δεδομένα, ρωτάμε την ηγεσία του Υπουργείου ποιες πρόκειται να είναι οι πρώτες άμεσες ενέργειές της, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις του ανθρώπινου δυναμικού του έργου, οι εργασίες να επανεκκινήσουν και να αποκτήσουν ένα φυσιολογικό ρυθμό και το Μετρό Θεσσαλονίκης να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Παράλληλα, περιμένουμε από το νέο Υπουργό Εργασίας, κο Σκουρλέτη, να απορρίψει τα αιτήματα του εργολάβου για έγκριση των παραπάνω ομαδικών απολύσεων, τις οποίες χρησιμοποιεί ως εργαλείο επιβολής των νομικών του απόψεων αναφορικά με τις διαφορές που έχει με τον Κύριο του έργου." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ